45分钟单元测试(四)Ⅰ.阅读理解(2019·嘉兴高三模拟试题)Have you ever been to France before? It is not only a country of great food, fashion and art. It’s also home to the most influential painters in the world.Edouard ManetHe was one of the first artists to paint modern life. He began to paint in his own style, but still u sed some of Couture’s techniques like thick lines and dark colors. He was greatly influenced by Claude Monet and Berthe Morisot, which can be seen in his use of light shades. Most of his paintings had scenes of daily life on the streets of Paris. His works include Olympia and The Absinthe Drinker.Camille PissarroIn his early years, Pissarro painted scenes of a river or a path from memory. After meeting Claude Monet and Paul Cezanne, who painted in a more realistic style, he changed his course to Impressionism. During his career, he experimented with various styles, and finally formed his own one. His works include Old Market at Rouen and Sunset at St. Charles.Vincent van GoghHe had a huge influence on art in the 20th century. His early works were most painted in somber tones. However, influenced by Monet, Pissarro, and Bernard, he adopted brighter colors in his works, and started creating his own techniques. Although he had produced more than 2,000 works of art, the artist sold only one painting during his lifetime—Red Vineyard at Arles. His works include The Potato Eaters, Starry Night andBedroom in Arles.Claude MonetHe was the founder of the Impressionist movement and completely changed the French painting in the 19th century. Although he first started by selling charcoal caricatures (木炭讽刺画) in Paris, he soon started painting with oil after meeting Eugene Boudin, who taught him to use oil paints and also encouraged him to paint outdoors. And then he painted with his own style. His works include Impression, Sunrise and The Water Liles.1. What can we learn about Edouard Manet’s paintings?A.They reflected the changes of life.B.They were mainly about daily life.C.They were all painted in bright colors.D.They were painted in Morisot’s style.2. Which painting was sold by Vincent van Gogh in person?A. The Potato Eaters.B. Bedroom in Arles.C. Red Vineyard at Arles.D. Starry Night.3. What’s the common point of the four painters from the text?A. All of them were given many awards in their life.B. All of them were taught by some famous painters.C. All of them had a good taste in delicious food.D. All of them had their unique styles in painting.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。
文章介绍了法国最具影响力的四位画家及他们的作品。
1. 答案 B解析细节理解题。
根据Edouard Manet部分的“Most of his paintings had scenes of daily life on the streets of Paris.”可知,Edouard Manet的绘画主要是关于日常生活的。
故选B项。
2. 答案 C解析细节理解题。
根据Vincent van Gogh部分的“Although he had produced more than 2,000 works of art, the artist sold only one painting during his lifetime—Red Vineyard at Arles.”可知,只有Red Vineyard at Arles是由Vincent van Gogh亲自卖的。
故选C项。
3. 答案 D解析推理判断题。
通读全文可知,文中介绍的四位画家都有自己独特的风格。
故D项正确。
(2018·课标全国Ⅱ)Many of us love July because it’s the month when nature’s berries and stone fruits are in abundance. These colourful and sweet jewels from British Columbia’s fields are little powerhouses of nutritional protection.Of the common berries, strawberries are highest in vitamin C, although, because of their seeds, raspberries contain a little more protein (蛋白质), iron and zinc(not that fruits have much protein). Blueberries are particularly high in antioxidants (抗氧化物质). The yellow and orange stone fruits such as peaches are high in the carotenoids we turn into vitamin A and which are antioxidants. As for cherries (樱桃), they are so delicious who cares? However, they are rich in vitamin C.When combined with berries of slices of other fruits, frozen bananas make an excellent base for thick, cooling fruit shakes and low fat “ice cream”. For this purpose, select ripe bananas for freezing as they are much sweeter. Remove the skin and place them in plastic bags or containers and freeze. If you like, a squeeze of fresh lemon juice on the bananas will prevent them turning brown. Frozen bananas will last several weeks, depending on their ripeness and the temperature of the freezer.If you have a_juicer,_you can simply feed in frozen bananas and some berries or sliced fruit. Out comes a “soft-serve” creamy dessert, to be eaten right away. This makes a fun activity for a children’s party; they love feeding the fruit and frozen bananas into the top of the machine and watching the ice cream come out below.4. What does the author seem to like about cherries?A.They contain protein.B.They are high in vitamin A.C.They have a pleasant taste.D.They are rich in antioxidants.5. Why is fresh lemon juice used in freezing bananas?A. To make them smell better.B. To keep their colour.C. To speed up their ripening.D. To improve their nutrition.6. What is “a juicer”in the last paragraph?A. A dessert.B. A drink.C. A container.D. A machine.7. From which is the text probably taken?A.A biology textbook. B.A health magazine.C.A research paper. D.A travel brochure.答案与解析【语篇解读】本文是一篇日常生活类说明文。