当前位置:文档之家› 【初中英语】 七年级英语阅读理解(较难)

【初中英语】 七年级英语阅读理解(较难)

【初中英语】七年级英语阅读理解(较难)一、七年级英语阅读理解1.阅读理解Now the housing price is very high. It is not easy for me to have my own house. But I still want to have one. My dream home must be very large. It has three floors. There is a garden, a swimming pool and a greenhouse in it. I would like my house to be like a palace, large and beautiful. I can live with my parents in the house. My father and mother live on the ground floor and I live on the first floor. There are at least (至少) thirty rooms in my house. I have my own bedroom and bathroom. I can see the pretty garden from my bedroom.There is a big living room on the ground floor and there is also a big hall. My favourite place is the garden. I can have a lovely dog in the garden. I can play with it when I am free. My friends and I can have parties at my home. We can have great fun. There are enough bedrooms for them to stay overnight.(1)Which of the following is NOT in the writer's dream home?A. A swimming pool.B. A greenhouse.C. A reading room.D. A bathroom.(2)In the writer's dream home there are over ________ rooms.A. tenB. twentyC. thirtyD. forty(3)What can the writer do in the garden?A. Enjoy the flowers.B. Play with the dog.C. Hold parties with friends.D. Chat with parents.(4)The writer's parents and the writer live on ________ floor(s).A. the groundB. the firstC. the sameD. different【答案】(1)C(2)C(3)B(4)D【解析】【分析】文章大意:本文作者介绍了自己梦想的房子。

(1)细节题。

根据 My dream home must be very large. It has three floors. There is a garden, a swimming pool and a greenhouse in it 可知作者梦想房子里有花园,游泳池和温室。

可知没有阅览室,故选C。

(2)细节题。

根据 There are at least (至少) thirty rooms in my house.至少有30个房间可知,故选C。

(3)细节题。

根据 I can have a lovely dog in the garden. I can play with it when I am free.可知在花园里能和狗一起玩,故选B。

(4)细节题。

根据 My father and mother live on the ground floor and I live on the first floor.父母住在第一层我住在第二层。

可知作者与父母住在不同的楼层。

故选D。

【点评】考查阅读理解。

本文涉及细节题,细节题注意从文中找答案。

2.阅读理解Here is our pet dog,Mr. Hawkeye. Mr. Hawkeye is seven years old,and we got him from our vet (兽医). He takes in a lot of cats. He receives his name because he is such a hawk (掠夺者) around food. If you are not looking,he will take a sandwich off your plate. He can smell the delicious food in the fridge from another floor in the house,and potato chips are his favourite thing to steal! This comes the name,Hawkeye. Hawkeye was a great animal at the vet. They thought he could bring good luck and he took care of all the new cats,giving them baths,etc. He does that at our house as well. Like I said,he is quite a character and very friendly. He always greets(问候) us when we come home. He has to check out all the bags to make sure if there's food there for him, especially chips!(1)Mr. Hawkeye is .A. our pet dogB. the owner of the petC. a catD. a vet(2)He receives his name Hawkeye because .A. he is a hawk around foodB. he can bring good luckC. he is a real characterD. he is quick at eating food(3)Our pet likes best of all.A. sandwichesB. potato chipsC. potatoesD. new cats(4)The underlined word “character" mostly means here.A. 有个性的宠物B. 有个性的人C. 主角D. 英雄(5)What do you think of Mr. Hawkeye?A. He is very clever and friendly.B. He is very lucky.C. He is a very good vet.D. He can do all the housework at home.【答案】(1)A(2)A(3)B(4)A(5)A【解析】【分析】短文大意:这篇短文讲的是我家的宠物狗鹰眼的故事。

我们是从宠物园领的。

在宠物园它是一个很好的动物,他对食物的嗅觉很灵敏,它从远的地方能闻到东西所在的地方。

它还能照顾猫,他们都认为它能为他们带来幸运。

在我们家它也做得很好。

当我们回家时它欢迎我们。

它很看我们的包,看是否为它带来好吃的。

(1)细节理解题。

根据Here is our pet dog,Mr. Hawkeye.这是我们到达宠物狗,鹰眼先生。

可知鹰眼是宠物狗。

故选A。

(2)细节理解题。

根据He receives his name because he is such a hawk (掠夺者) around food. 它能有这个名字因为对周围的食物是这样一个掠夺者。

故选A。

(3)细节理解题。

根据and potato chips are his favourite thing to steal!薯片是它最喜欢偷的东西。

可知它最喜欢的食物是薯片。

故选B。

(4)词意猜测题。

根据短文叙述的内容鹰眼会照顾猫,给猫洗澡,可知它很有个性和其它的狗不同,可知character在此是有个性的意思,可知鹰眼是有个性的宠物,故选A。

(5)细节理解题。

根据They thought he could bring good luck and he took care of all the new cats,giving them baths,etc.他们认为它能给他们带来好运,并且它能照顾所有新来的猫,给它们洗澡。

可知它非常聪明。

Like I said,he is quite a character and very friendly. 像我说的,他是很有个性和非常友好。

故选A。

【点评】此题考查阅读理解。

解答细节理解题时,一个常用的方法就是运用定位法,即根据题干和选项中的关键词从原文中找到相关的句子,与选项进行比较从而确定答案;推理判断题既要透过文章表面文字信息推测文章隐含意思,又要根据作者的态度、意图及文章细节的发展作正确的推理判断,力求从作者的角度去考虑,不要固守自己的看法或观点。

最后确定正确答案。

3.阅读理解Yesterday afternoon, it was very hot. Mr. Green, with his family, decided to go swimming. There was a new and large swimming pool near their house. It was free for the first week. So they wanted to have a try there. When they got to the swimming pool, they were told to read the notice first.Swimming Pool Rules &regulationSwimming Pool Rules &regulation*The swimming pool is open from 8:00 till 22:00.*Wear a swimming suit before using the pool.*Take a shower before entering the pool.*Don't smoke in the whole area.*Watch your children all the time while swimming.*Don't move the sun chairs or umbrella without permission(允许).*Diving(跳水) into the pool is not allowed.*Stay away from the deep area if your swimming skills are not so good.*People who have drunk, caught colds or who have shin diseases(疾病) can't enter the pool.they could keep themselves safe in the swimming pool. They enjoyed themselves there all the afternoon.(1)The greens were told to ________ first when they got to the pool.A. go swimmingB. read the noticeC. fill in the fromD. buy the tickets (2)According to the rules, Mr. Greens should ________ before entering the pool.A. take a showerB. move to the sun chairsC. smoke a lotD. send the children back (3)The rules tell the Greens NOT to ________ when they swim in the pool.A. watch the children all the timeB. wear a swimming suitC. carry umbrellas with themD. dive into the pool(4)From the passage, we know that ________.A. the swimming pool is open from 7:00 to 20:00B. people can stay in the deep sea area if they can't swimC. people who have skin diseases can enter the poolD. the Greens family spent the whole afternoon in the pool【答案】(1)B(2)A(3)D(4)D【解析】【分析】短文大意:昨天下午,天气很热。

相关主题