当前位置:文档之家› 2020年四年级英语阅读理解10题篇训练题(含答案解析)

2020年四年级英语阅读理解10题篇训练题(含答案解析)

2020年四年级英语阅读理解10题篇训练题(含答案解析) 1.Sandwich was an Englishman. He lived in the 18th century. Sandwich was rich, and he liked to play cards. He often played for 24 hours, and didn't even stop to have meals. He asked his servants (侍从) to bring him some meat and bread. He put the meat between two pieces of bread and held the food in his left hand while he played cards with his right hand. People like Sandwich's idea, and from then on they ate bread and meat as Sandwich of the man Sandwich, we have the word "Sandwich" today.1.The food "sandwich" came from the name of an Englishman.2.Sandwich had a little money, so he played cards for money.3.Sandwich liked playing cards very much.4.Sandwich often played cards without any rest.5.Sandwich's servant made the food "sandwich" for him.6.People didn't think Sandwich's idea was good.【答案】1.T2.F3.T4.T5.F6.F【解析】【分析】本文介绍了三明治的起源。

1.根据Sandwich was an Englishman.可知,三明治来自一个英国人的名字,故此处与原文一致,故为T。

2.根据Sandwich was rich, and he liked to play cards可知,三明治很有钱,喜欢打牌,故此处与原文不符,故为F。

3.根据Sandwich was rich, and he liked to play cards可知,三明治非常喜欢打牌,故此处与原文一致,故为T。

4.根据He often played for 24 hours, and didn't even stop to have meals.可知,三明治经常打牌,不休息,故此处与原文一致,故为T。

5.根据He asked his servants (侍从) to bring him some meat and bread.可知,三明治让他的侍从给他带来肉和面包,而不是三明治,故此处与原文不符,故为F。

6.根据People like Sandwich's idea, and from then on they ate bread and meat as Sandwich of the man Sandwich,可知,人们喜欢三明治这个主意,故此处与原文不符,故为F。

【点睛】认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找题干所在的语句或段落,进行概括归纳,分析理解,推理总结,判断出正确与错误。

例如小题3,根据Sandwich was rich, and he liked to play cards可知,三明治非常喜欢打牌,故此处与原文一致,故为T。

2.Dear Editor,My English teacher is very strict with us. Several days ago, when we were having an English class, Tom asked me a question. But she thought we were chattingin class. She asked us to stand at the back of the classroom for a few minutes. This made me uncomfortable. After that, I feel nervous in her class, so I don't like her class. However, I really want to learn English well. What should I do?Mike Dear Mike,Every teacher wants his or her students to study hard. So I think you should have a talk with your English teacher and tell her what you and Tom did that day. If she knows the fact, she will say sorry to you and be pleased to hear that you want to learn English well.Editor 1.Why does Mike write the letter to the editor?A.Because he wants to tell the editor something interesting.B.Because he wants to make friends with the editor.C.Because he wants to share his happiness with the editor.D.Because he wants to get some advice from the editor.2.What happened during Mike's English class several days ago?A.He played with Tom.B.He asked Tom some questions.C.He couldn't answer the teacher's questions.D.His teacher asked him to stand at the back of the classroom.3.Why doesn't Mike like English classes now?A.Because he can't understand what his teacher says.B.Because he often makes mistakes in English classes.C.Because English classes make him nervous.D.Because he doesn't like to learn English at all.4.The editor asks Mike to .A.have a talk with TomB.learn English by himselfC.say sorry to his English teacherD.have a talk with his English teacher5.Which of the following is TRUE according to the passage?A.Tom asked Mike a question in that English class.B.Mike doesn't want to learn English any more.C.Mike doesn't want to speak to Tom any more.D.The editor can't help Mike.【答案】1.D2.D3.C4.D5.A【解析】【分析】这是两封信件,一封是迈克写给编辑的求助信,主要是英语老师很严格,误解我和同学说话,我不喜欢她的课,但又想学好英语应该怎么办?第二封是编辑写给迈克的回信,主要是让他和老师说说,告诉她误解了。

如果老师知道你的烦恼,一定会帮助你的。

你想学好英语,老师一定很高兴。

1.句意:迈克为什么要给编辑写信?—因为他想要从编辑那得到一些建议。

根据第一封信最后的What should I do?可知,是向编辑寻求建议,故答案选D。

2.句意:在几天前的英语课上发生了什么事?—他的老师让他站在了教室后面。

根据第一封信第三行She asked us to stand at the back of the classroom for a few minutes可知,是老师让他站在了教室后面几分钟,故答案选D。

3.句意:为什么迈克现在不喜欢英语课了?—因为英语课让他很紧张。

根据第一封信第四行After that, I feel nervous in her class可知,英语课上很紧张,故答案选C。

4.句意:编辑让迈克和英语老师谈一谈。

根据第二封信第二行So I think you should have a talk with your English teacher and tell her what you and Tom did that day可知,编辑让迈克和英语老师好好谈一谈,故答案选D。

5.句意:根据文章下列哪个是正确的?—在英语课上汤姆问了迈克一个问题。

根据第一封信第二行Tom asked me a question.可知A是正确的,根据第一封信最后一句话However, I really want to learn English well.可知B是错误的,C 选项这两封信都没有提到,根据第二封信可知,D是错误的,故答案选A。

3.Daniel comes from Sydney. He is now staying in Beijing with his family. He usually gets up at about 6:30 am and has breakfast at 7:00 am. Then he leaves home at 7:15 am.He gets to school at 7:45 am. His first class begins at 8:00 am. There are four lessons in the morning. Morning classes are over at 11:50 am, and he has lunch 10 minutes later.Afternoon classes begin at 1:30 pm. There are two lessons in the afternoon. They are over at 3:10 pm. Daniel usually stays at school for another hour to play soccer, and then goes home.1.Where is Daniel living now?A.Sydney. B.Beijing. C.New York. D.Shenzhen.2.When does Daniel’s first class begin?A.At 7:15 am. B.At 7:45 am. C.At 8:00 am. D.At 8:15 am.3.What time does Daniel have lunch?A.At 11:50 am. B.At 12 o’clock.C.At 12:10 pm. D.At 12:20 pm.4.How many classes do they have a day?A.Four. B.Two. C.Six. D.Eight.5.After school, Daniel usually stays at school for one hour to ________.A.play soccer B.play basketballC.do his homework D.play music【答案】1.B2.C3.B4.C5.A【解析】【分析】试题分析:短文大意:短文介绍了戴妮尔的国籍,现在生活的地方,主要突出了一天的学习生活,从早上上课到中午吃午餐的时间,下午上课以及放学后参加的活动,1.B细节理解题。

相关主题