当前位置:文档之家› 小学四年级英语阅读理解练习题(五篇)

小学四年级英语阅读理解练习题(五篇)

小学四年级英语阅读理解练习题(五篇)小学四年级英语阅读理解练习题篇一Lion:Good afternoon,Mrs Rabbit.Let me eat you.Rabbit:Don’t eat me,Mr Lion.I’m old.That mouse is younger than me.Lion:Miss Mouse,Miss Mouse,let me eat you.Mouse:Oh,no.Many birds are standing over there.Lion:Birds,I will eat you.You are my dinner.Birds:You are bad.We can fly,can you?Lion:No,I can’t.But where is my dinner?根据短文选择正确答案( )1.The lion is ______.A.fullB.hungryC.scared(受惊吓的)D.happy( )2.The lion doesn’t eat the rabbit,because there is a ______ over there.A.deerB.birdC.goatD.mouse( )3.Can the birds fly ?______A.No,they can.B.Yes,they can.C.No, they can’t.D.Yes,they can’t.( )4.The lion can't fly. He ______ at last.A.eat dinnerB.eat the rabbitC.doesn’t havedinner D.eat the mouse( )5.The lion doesn’t eat the mouse,because there are ______ over there.A.birdsB.rabbitsC.goatsD.deers小学四年级英语阅读理解练习题篇二See a DoctorMother: Good morning,Doctor!Doctor: Good morning, Mrs Brown. What’s wrong with your son,John?Mother: He looks ill.Doctor: Hello,John.How do you feel now?John: I don’t feel well, Doctor.Doctor: Open your mouth,John.Show me your tongue.Say “Ah”.John: Ah…Doctor: John has a bad cold, Mrs Brown.Mother: Can he go to school?Doctor: No. He must be in bed and take some medicine.Mother: Thank you ,Doctor.根据短文选择正确答案( )1.The doctor comes to see John _____.A.in the morningB.in the afternoonC.at night( )2.John is _____ .A.a doctorB.the doctor’s sonC.Mrs Brown’sson( )3.What’s wrong with John? He is _____ .A.feeling illB.illC.very good( )4.Can John go to school? _____ .A.Yes,he can.B.No,he can’t.C.I don’t know.( )5.The doctor asks John open his mouth to see his _____ .A.stomachB.tongueC.teeth小学四年级英语阅读理解练习题篇三It’s the first day of school.Lily wants to go back to school.She wants to see her friends,She wants to meet her new teachers.Lily gets up early in the morning.She washes the face and eats the breakfast.Then she rides her bike to school.She seesher friends on the playground.She plays hide-and-seek(捉迷藏) with them.In the classroom,Lily meets her new maths teacher.Her name is Mrs Green.Lily likes Mrs Green.She can speak English very well.Lily thinks she is a nice teacher.根据短文判断正误( )1.It’s the first day of the new year.( )2.Lily wants to meet her friends.( )3.Lily goes to school by bus.( )4.Lily’s new teacher is a nice woman.( )5.Mrs Green is Lily’s English teacher.小学四年级英语阅读理解练习题篇四It’s nine o’clock in the evening. The family are all at home. Jim’s father is sitting in a chair. He’s watching TV. Jim’s mother is standing near the window. She’s giving some food to a bird. Polly says,“Thanks! Thanks!” Where’s Jim? Oh, he’s behind the door. Kate,Jim’s sister, is looking for him. They are playing games. They have no homework on Sunday evening.根据短文选择正确答案( )1.There are _____ members(成员) in the family.A.threeB.fourC.fiveD.six( )2.Who is watching TV in a chair?A.JimB.Jim’s motherC.Jim’s fatherD.Jim’s sister( )3.Jim and Kate are _____ .A.good friendsB.two girlsC.two boysD.brother and sister( )4.The children _____ doing their homework.A.aren’tB.isn’tC.don’tD.not( )5.What’s Kate doing?A.She’s doing her homework.B.She’s standing near the window.C.She’s looking for a pen.D.She’s playing games.小学四年级英语阅读理解练习题篇五Mother: Good morning,Doctor!Doctor: Good morning, Mrs Brown. What’s wrong with your son,John?Mother: He looks ill.Doctor: Hello,John.How do you feel now?John: I don’t feel well, Doctor.Doctor: Open your mouth,John.Show me your tongue.Say “Ah”.John: Ah…Doctor: John has a bad cold, Mrs Brown.Mother: Can he go to school?Doctor: No. He must be in bed and take some medicine.Mother: Thank you ,Doctor.根据短文选择正确答案( )1.The doctor comes to see John _____.A.in the morningB.in the afternoonC.at night( )2.John is _____ .A.a doctorB.the doctor’s sonC.Mrs Brown’s son( )3.What’s wrong with John? He is _____ .A.feeling illB.illC.very good( )4.Can John go to school? _____ .A.Yes,he can.B.No,he can’t.C.I don’t know. ( )5.The doctor asks John open his mouth to see his _____ .A.stomachB.tongueC.teeth。

相关主题