当前位置:文档之家› 高一英语阅读理解试题(生态、环保类)

高一英语阅读理解试题(生态、环保类)

高一英语阅读理解试题(生态、环保类)生态类(1)A Wolf in DangerWhat is happening to the timber wolf today?Native Americans and early settlers often went to sleep to the sound of a lonely lullaby(催眠曲). It was the song of the wolf howling in a distant forest. There were many wolves then. Onekind was the North American timber wolf.Wolves are important to the balance of nature because they eat sick and weak animals. In Colorado, people tried to help deer by shooting wolves. But then there were so many deer that many of them starved to death.The timber wolf is on the endangered special list. Animals on this list are in danger of disappearing from the earth. People drove the wolves away by cutting down the forests to build houses, towns, and highways. Timber wolves are now found only in Canada, Alaska, Michigan,and Minnesota.This special animal may soon disappear from our forests forever. Then, its lonely howl will never be heard again.1. Animals that are in danger of disappearing from the earth are called a _______species.A. endangeredB. livingC. aliveD. lived2. Wolves help the balance of nature because they _______.A. are an endangered speciesB. eat sick and weak animalsC. no longer live in forestsD. help the farmers3. At one time, the timber wolf was found _______.A. in many parts of North AmericaB. only in Colorado and CanadaC. in towns and cities in AlaskaD. in many parts of Africa4. Which of the following happened first?A. People built towns and highways.B. The timber wolf was driven away from its home.C. People cut down the forests.D. Timber wolves are endangered species.5. When people in Colorado shot the wolves, they made a mistake because_______.A. the wolves kept down the number of deerB. wolves never attacked other animalsC. the wolves were starving and would have died anywayD. they kept the balance of nature【答案与解析】本文介绍timber wolfs所面临的危险处境,并分析了其原因和后果。

1.A。

细节题。

根据文章第4段第1句和第2句The timber wolf is on the endangered special list. Animals on this list are in danger of disappearing from the earth可推知此题答案为A。

2.B。

细节题。

根据文章第3段第1句because they eat sick and weak animals可推知此题答案为B。

3.A。

细节题。

根据文章第2段最后一句One kind was the North American timber wolf.可推知此题答案为A。

4.C。

细节题。

根据文章第4段第3句People drove the wolves away by cutting down the forests to build houses, towns, and highways可推知此题答案为C。

5.A。

判断题。

从第3段最后两句看出:人们杀狼保鹿,结果,鹿的量过多而导致很多的鹿被饿死。

从而可推知此题答案为A。

(2)Unless governments take necessary measures to protect tigers, they may disappear by 2010, the World Wildlife Fund said Thursday.The conservation(保护) group said tiger numbers have decreased(减少) 95 percent in the past century and only 5 000~7 200 tigers still remain in the wild — compared with nearly ten times that many at the start of the century.WWF published an update of their study on Feb. 11, 1999 — Wanted Alive: Tigers in the Wild, marking the end of the Chinese Year of the Tiger.The report states that in spite of the great efforts over the past year, much remains to be done to prevent the tiger from becoming extinct early next century. If governments do not fight against unlawful hunting and get rid of the demand for tiger products the tiger will go to extinction, says WWF.“We cannot relax for one moment if we are to make it certain that tigers will stil l exist in thewild by the next Chinese Year of the Tiger in 2010.” Said Elizabeth Kemt, species conservation information manager at WWF International and one of the authors of the report.Three of the subspecies of tiger—the Bali, Caspian and Javan tigers are extinct. The SouthChina tiger faces the same end as only 20 or 30 are known to remain in the wild, down from 4 000in 1950s.1. This passage tells us that _______.A. WWF is a government organization of ChinaB. there are altogether two Chinese Years of the Tiger: 1999 and 2010C. Elizabeth Kemf didn’t join the authors in writing the report but she agreed to their opinionD. if the twenty to thirty South China tigers were killed, probably no tiger of this kindwould remain in the wild2. The word “extinct” in the fourth paragraph probably means _______.A. fewerB. lostC. deadD. alive3. Which of the following may be the best title for this passage?A. How to Protect TigersB. Tigers Are Disappearing from the WorldC. Tigers in the WildD. The Chinese Year of the Tiger【答案与解析】本文介绍了目前世界上老虎的状况。

呼吁全社会对之保护。

1. D。

细节题。

根据文章最后一句The South China tiger faces the same end as only 20 or 30are known to remain in the wild 可推知此题答案为D。

2. B。

词义猜测题。

根据文章第 4 段最后一句If governments do not fight against unlawfulhunting and get rid of demand for tiger products the tiger will go to extinction 可推知此题答案为B。

相关主题