当前位置:文档之家› 七年级英语上册阅读理解专项练习综合

七年级英语上册阅读理解专项练习综合

七年级英语上册阅读理解专项练习综合一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Linda is a middle school student. What is her weekend like? Let's have a look now.(1)What is Linda's activity from 9:00 to 11:00 on Saturday?A. B. C. D.(2)_________ is Linda's favourite sport.A. SwimmingB. WalkingC. TennisD. Basketball(3)Linda plays basketball for _________ hour(s) on Sunday.A. oneB. twoC. threeD. four(4)Linda learns dancing with her _________.A. brotherB. sisterC. friendD. teacher(5)Which of the following is TRUE?A. Linda doesn't like listening to music.B. Linda has a dog at home.C. Linda thinks dancing is fun.(2)A(3)A(4)C(5)B【解析】【分析】文章大意:琳达是一名中学生。

表格中列举了琳达在周末所从事的一些活动。

(1)细节理解题。

根据表格内容可知,星期六中午9点到11点钟,琳达在读书,故答案为D。

(2)细节理解题。

根据表格内容可知,星期六下午3点到5点钟的游泳是琳达最喜欢的运动,故答案为A。

(3)细节理解题。

根据表格内容可知,星期天中午9点钟到10点钟,琳达在打篮球,时间为一个小时,故答案为A。

(4)细节理解题。

根据表格中的句子“My friend Anna has the class, too.”可知,琳达与她的朋友安娜一起上舞蹈课,故答案为C。

(5)细节判断题。

根据表格Saturday这一栏中的句子“Walking with the dog”判断,琳达家里养了一条狗,故答案为B。

【点评】考查阅读理解,主要考查了细节理解题,细节理解题需要在文中找出对应语句加以分析。

2.阅读理解Lily has a pen friend in America. Her mane is Alice. They write to each other every week. They tell each other about their lives. Here is a letter from Lily.Thank you for your letter and telling me about your best friend. On this letter, I'm going to tell you about my friend. Her name is Cathy. She has long brown hair and blue eyes. She is the same age as me, but a little taller, she is always happy. We sit together in class and help each other with our homework. We always play together after school and play computer games for an hour. Cathy think quickly and does better than me. She is learning to play the piano. I am learning to play the piano too. We play together every day. It's fun. We always have a good time. Please write to me soon.(1)How often does Lily write to Alice?A. Every two weeks.B. Every weekC. Every day.D. Every three weeks (2)Who is Lily's best friend?A. She doesn't have one.B. CathyC. AliceD. Tommy(3)What is Cathy's hair like?A. Long and greenB. Long and brownC. Short and brownD. Short and black (4)When do they play computer games?A. Before schoolB. At schoolC. After schoolD. At the weekend(5)What other things do they do together every day?A. Write lettersB. SingC. Play the pianoD. Use the computer(2)B(3)B(4)C(5)C【解析】【分析】文章大意:Lily有一个美国的笔友。

向她的笔友介绍了她最后的朋友Cathy。

(1)细节理解题。

根据文章原句They write to each other every week. 可知Lily每周都给Alice写信,故选B。

(2)细节理解题。

根据文章原句On this letter, I'm going to tell you about my friend. Her name is Cathy. 可知Lily最好的朋友是Cathy。

故选B。

(3)细节理解题。

根据文章原句She has long brown hair and blue eyes. 可知Cathy有棕色的长发。

故选B。

(4)细节理解题。

根据文章原句We always play together after school and play computer games for an hour. 可知他们放学后玩一个小时电脑,故选C。

(5)细节理解题。

根据文章原句She is learning to play the piano. I am learning to play the piano too. We play together every day. 可知她们每天弹钢琴,故选C。

【点评】考查阅读理解能力。

首先通读全文,掌握大意。

然后根据问题在文中找到依据,选出正确答案。

3.阅读理解"Cool" is a word with many meanings. Its old meaning is used to express a temperature that isa little cold. When the word is changing, the word has different meanings."Cool" can be used to express feelings of interest in almost anything.When you see a famous car in the street, maybe you will say, "It's cool." You may think "He's so cool" when you see your favorite footballer.We all maximize(扩大)the meaning of "cool". You can use it instead of many words such as "new" or "surprising". Here's an interesting story we can use to show the way the word is used. A teacher asked her students to write about the waterfall they visited last week. On one student's paper was just the one sentence, "It's cool." Maybe he thought it was the best way to show what he saw and felt.But the story also shows a scarcity(缺乏) of words. Without "cool", some people have no words to show the same meaning. So it is quite important to keep some credibility(可信性).Can you think of many other words that make your life as colorful as the word "cool" can? And I think they are also very cool.(1)What may the old meaning of the word "cool" express?A. WeatherB. TemperatureC. NewD. Old(2)What will you say when you see your favorite football player?A. He's helpful.B. He's polite.C. He's so cool.D. He's very young.(3)What did a teacher ask her students to do? She asked them to_____ about the waterfall.(4)What is the best way to show what you saw and felt?A. I have an idea.B. I understand.C. It's good.D. It's not mentioned (提到) in the text.(5)What does this article talk about? It talks about the word "______".A. oldB. newC. coolD. meaning【答案】(1)B(2)C(3)C(4)D(5)C【解析】【分析】主要介绍了单词“cool”。

相关主题