当前位置:文档之家› (英语)高三英语阅读理解专项训练及答案

(英语)高三英语阅读理解专项训练及答案

(英语)高三英语阅读理解专项训练及答案一、高中英语阅读理解1.阅读理解The setting was a packed gymnasium just before the start of a game against another school. There were five girls who were members of the Danville High School basketball team—all of them starters. They were not in uniform to play that night and would not be on the team for the rest of this season. They were there to admit their breaking of team rules. They were there to support their coach's decision to take them off the team. They were there to let the town know there was a problem in their little community that needed to be addressed. And they did it with sincere regret rather than defensiveness.While the school had been out for the New Year's holiday, the five girls had gone to the party with several of their friends. There was alcohol there. And they all drank some.Coach Rainville has a zero tolerance rule on drugs and alcohol for her members though it was a hard decision to make. When classes resumed and accounts of holiday parties were shared, rumors about the five girls began closing in on them. The coach said she couldn't back down on her rules. And the players—two junior students and three senior students—agreed. That night in the gym was part of their public support of the coach's decision.“We hope you will understand that we are not bad kids. What we did was definitely not worth it. We hope this event will make everyone realize that there is a big drug and alcohol problem in our community,” one of the senior students said, “And if you work with us to try to solve this problem, you will help us feel that we have not been thrown off our basketball team for nothing.” The five left the floor to deafening applause.The team may not win another game this year. But they've learnt something about personal responsibility, the effect of one's action on others, and honesty that will serve them well throughout life.(1)It can be inferred from the passage that the five girls who were kicked off the team were ________.A. very good players on the teamB. addicted to alcohol and drugsC. three junior students and two senior studentsD. scolded by their parents for drinking alcohol(2)What did the girls do to support their coach's decision?A. They didn't fight for Danville High School any more.B. They all gave speeches to apologize in the local press.C. They admitted their mistake in public in the gymnasium.D. They would never drink any alcohol throughout their life.(3)Which word best describes the coach Rainville?A. Indifferent.B. Strict.C. Stubborn.D. Cruel.(4)Which would be the best title for the passage?A. Growing up with painB. A bad mistakeC. Team rules are everythingD. Basketball girls in high school【答案】(1)A(2)C(3)B(4)A【解析】【分析】本文是一篇记叙文,五个女孩在假期期间违反团队纪律喝酒,教练对于队员破坏纪律零容忍,责令她们离开团队。

五个女孩接受了处罚,并做出了公开道歉。

(1)考查推理判断。

根据第一段中的“They were there to admit their breaking of team rules. They were there to support their coach's decision to take them off the team. They were there to let the town know there was a problem in their little community that needed to be addressed. And they did it with sincere regret rather than defensiveness. They were there to admit their breaking of team rules. They were there to support their coach's decision to take them off the team. They were there to let the town know there was a problem in their little community that needed to be addressed. And they did it with sincere regret rather than defensiveness.”可知,这几个女孩是很好的队员,她们勇敢承认了违反了团队纪律,并支持教练把她们开除出队的决定。

故选A。

(2)考查推理判断。

根据第一段中的“The setting was a packed gymnasium just before the start of a game against another school.”和“They were there to support their coach's decision to take them off the team.”以及第二段中的“That night in the gym was part of their public support of the coach's decision.”可知,这些女孩在体育馆公开承认错误来支持教练的决定。

故选C。

(3)考查推理判断。

根据第三段中的“Coach Ra inville has a zero tolerance rule on drugs and alcohol for her members though it was a hard decision to make.”和“The coach said she couldn't back down on her rules.”可推断,教练对于队员吸毒喝酒零容忍,坚持将这个五个女孩从团队除名,因此推断她是严厉的。

故选B。

(4)考查主旨大意。

文章讲述了五个女孩因为喝酒被开除出篮球队的故事,文章最后一段对这件事情做了总结,因此可知文章主要想告诉读者这些女孩通过这件事学会了负责任,了解了自己的行为对他人的影响,诚实会让她们一生受益。

因此推断A项“在痛苦中成长”为最佳标题。

故选A。

【点评】本题考点涉及推理判断和主旨大意两个题型的考查,是一篇故事类阅读,要求考生根据上下文进行逻辑推理,概括和归纳,从而选出正确答案。

2.阅读理解On February 6, Space X, a private US aerospace company owned by Elon Musk, has successfully launched its new Falcon Heavy spacecraft, making it the world's most powerful rocket.Falcon Heavy is the largest rocket since the retirement of NASA's Saturn V, which was used for the Moon missions in the 1970s. “Falcon Heavy can launch about 64 to nnes into low Earth orbit-that's almost three times more than the current running biggest launch vehicle, Delta IV Heavy, ”Imperial College astrophysicist David Clements told AI Jazeera. According to Space X, Falcon Heavy can lift into orbit a mass greater than a 737 jet loaded with passengers, crew, luggage and fuel.The rocket was designed with the idea of earning humans into space and opening thepossibility of flying missions with people to the Moon and even Mars. For its first voyage, it carried Musk's $ 100,000 cherry-red Tesla sports car and a fake space-suited human model fixed in the driver's seat. Musk joked that “it may be discovered by some future alien race”.Falcon Heavy went into space on its last flight on February 6. The launch took place at NASA's Cape Canaveral Air Force Station and Kennedy Space Center in the US state of Florida, the spot also used for the Apollo 11 Moon mission and several space shuttle launches. It was delayed by several hours because of high winds in the upper atmosphere. Minutes after take-off, the two outer boosters (助推器) landed at the nearby Cape Canaveral Air Force Station.Space X announced plans to eventually use Falcon Heavy to launch two paying space tourists on a trip around the Moon. However, Musk said he will probably reserve that mission for another launch system, the BFR. Recently, Space X scheduled to launch a Falcon 9 rocket for NASA's TESS mission on March 20, 2018. It is reported that Space X is scheduled to complete 30 independent launch missions in 2018, at least half of which will use Falcon 9.(1)Which of the following can function as a rocket?A. A 737 jet.B. Tesla.C. Saturn V.D. Space X.(2)What do we know about Falcon Heavy from the text?A. It was the latest rocket in the world.B. It is of the same load as a 737 jet.C. It is to be found by the creatures in the outer space.D. It was launched at the same place for the Apollo 11 mission.(3)What delayed the launch of Falcon Heavy?A. Weather condition.B. Program error.C. Equipment failure.D. Deliberate damage.(4)What can we infer from the last paragraph?A. The BFR will be completed in 2018.B. The vehicle to launch space tourists is unknown.C. Tourists will be sent into space by Falcon 9.D. Falcon 9 will take 15 launch missions.【答案】(1)C(2)D(3)A(4)B【解析】【分析】这是一篇时文报道类文章。

相关主题