一、阅读理解(共1道小题,共50.0分)1.Robert Bruce was a famous Scottish general. In theearly 14th century he tried to drive the English out ofScotland, but he was not successful because the English weretoo strong. Finally, Bruce had to run away and hide in a cave.One day, he lay in his cave thinking of the sad state of Scotland. A spider began to make a web above his head.Simply to pass the time, Bruce broke the web. Immediately thespider began to make a new one. Six times Bruce broke the weband six times the spider immediately made a new one. Bruce was surprised at this. He told himself that he would break the weba 7th time. If the spider made a new one, it would be a goodlesson to him, for like the spider, he had been defeated sixtimes. Bruce then broke the web. Again the spider made a newone.From this simple fact, Bruce became encouraged. He again got an army together. This time he was successful anddrove the English out of Scotland.1. Who was Robert Bruce?A. He was an English general.B. He was a Scottishgeneral.C. He was a spider researcherD. He was a biologist fromScotland.2. Why did Bruce hide in a cave?A. Because he was defeated by the English.B. Because he was afraid of the English army.C. Because he was looking for spidersD. Because he was badly injured in the battle.3. In the beginning he broke the spider web justbecause______.A. he hated spidersB. he wanted to know more about the spider webC. he wanted to pass the timeD. he was trying to catch the spider4. How many times did he break the web altogether?A. Not mentionedB. Six timesC. Seven timesD. Twice5. The way the spider kept making its web encouraged Bruce to _____.A. continue his effort to fight against the EnglishB. continue to hide in the caveC. continue his research on the spidersD. become a successful biologist1. 1. Who was Robert Bruce?A.He was an English general.B.He was a Scottish general.C.He was a spider researcherD.He was a biologist from Scotland.2. 2. Why did Bruce hide in a cave?A.Because he was defeated by the English.B.Because he was afraid of the English army.C.Because he was looking for spidersD.Because he was badly injured in the battle.3. 3. In the beginning he broke the spider web justbecause______.A.he hated spidersB.he wanted to know more about the spider webC.he wanted to pass the timeD.he was trying to catch the spider4. 4. How many times did he break the web altogether?A.Not mentionedB.Six timesC.Seven timesD.Twice5. 5. The way the spider kept making its web encouragedBruce to _____.A.continue his effort to fight against the EnglishB.continue to hide in the caveC.continue his research on the spidersD.become a successful biologist试题分值:50.0得分:[10, 10, 10, 10, 10]提示:1. 细节题。
本题问“Robert Bruce是谁?”答案在第一段的第一句,该句告诉我们Robert Bruce是一名苏格兰将军。
据此可知答案是B。
2. 细节题。
本题问“为何Bruce要躲藏在山洞里?”答案在第一段,该段大意是“Robert Bruce是一名苏格兰将军。
在14世纪早期的时候他试图将英格兰人赶出苏格兰,但是没有成功,因为当时的英格兰人太强大了。
最后,Bruce不得不逃跑而躲藏于一个山洞里”。
据此可知答案是A(因为他被英格兰人打败了)。
3. 细节题。
本题问“在开始的时候他弄破了一个蜘蛛网,这仅仅是因为_______。
”答案在第二段的第三句,该句大意是“仅仅是为了消磨时光,他弄破了这个蜘蛛网”。
据此可知答案是C。
4. 细节题。
本题问“他一共弄破了几次蜘蛛网?”答案在第二段的第五句至段末,这几句话大意是“Bruce弄破了6次蜘蛛网,而那个蜘蛛立即又会重新织出新的网来。
Bruce对此很惊讶。
他告诉自己要再把蜘蛛网弄破一次,如果这次蜘蛛还会织出新的网来,那么这对他将是一个经验教训,因为他和这个蜘蛛一样曾经被打败过6次。
于是Bruce就又一次的弄破了蜘蛛网,而那个蜘蛛则又织出了一个新网”。
据此可知答案是C。
5. 细节题。
本题问“蜘蛛不断织网的方式鼓舞Bruce去_______。
”答案在最后一段,该段大意是“从这个小事中,Bruce受到了鼓舞。
他又一次地聚集了一支部队。
这一次他成功地将英格兰人赶出了苏格兰”。
据此可知答案是A(继续努力和英格兰人斗争)。
二、单项选择题(共10道小题,共50.0分)1. Just ________ your time and tell me clearly whathappened at the meetingyesterday.A. saveB. getC. takeD. spare知识点: Choice1学生答案: [C;] 标准答案: C得分: [5] 试题分值:5.0 提示: 解析:该题选C ,题目大意是“别着急,详细地讲讲昨天会上发生了些什么?”take one’s time:不急,慢慢干;不慌不忙1. Take yourtime packing, for we still have one and a half hour.慢慢整理行李, 我们还有一个半小时。
2. They didn´trealize that there was any hurry, sothey took their time. 他们不了解事情紧急,所以他们慢慢地做。
2. The sudden snowstorm during the night _________ mydecision not to leave.A. discoveredB. inquiredC. chargedD. confirmed知识点:Choice1 学生答案:[D;] 标准答案: D 得分: [5] 试题分值: 5.0提示: 解析:该题选D ,题目大意是“夜间突如其来的暴风雪坚定了我不走的决心”。
confirm:证实,肯定,确认,坚定(信念等 )1. This confirmswhat I suspected all along.这证实了我一直以来的怀疑。
2. X-rays haveconfirmed that he has not broken anybones.X光片证实他没有骨折。
3. These newstatistics confirm our worst fearsabout the depth of the recession.这些新的统计数据证实经济衰退已经严重到我们最为担忧的境地。
3.He tried in vain to _________ the students __________ theirprofessors.A.turn…againstB.turn…toC.turn…outD.turn back知识点:Choice1学生答案:[A;] 标准答案: A 得分: [5] 试题分值: 5.0提示: 解析:该题选A,题目大意是“他企图使学生们反对他们的教授,其结果只能是徒劳的”。