当前位置:文档之家› 高中英语阅读理解基础练习题

高中英语阅读理解基础练习题

一、高中英语阅读理解1.阅读理解We have many trips for you to explore the world your way. Our travel ideas are as diverse as the world itself and are designed to let you experience it. Please start with the following four trips.Athens and Crete ExplorerVisit Greek's famous capital, Athens, and its largest island, Crete, on this Greece vacation. In Athens, tour the iconic Acropolis and head to nearby Delphi to see the home of the ancient Oracle, before flying to the island of Crete where you can explore its capital, Heraklion, and enjoy its world-famous diet of seafood and cheese.Duration: 8 Days Prices From: US$ 892Trip Type: Romance & Honeymoon, Tailor-made Travel IdeasDesigned to thrill people of all ages, this family London vacation explores the sights, history and magic of this great city. Visit the world of Harry Potter, the original Madame Tussaud's Wax Museum, and take the Original London Sightseeing Tour.Duration: 9 Days Prices From: US$ 634Trip Type: Family Vacations, Stopovers/City Breaks, Tailor-made Travel IdeasExplore the two most popular cities of Australia and New Zealand on this air-land tour. Start in Sydney, where you'll tour the Sydney Opera House, sail across the famous harbour, and see koalas and kangaroos at Taronga Zoo. Then head on to Auckland where you'll explore the twin harbours, learn about Maori traditions, and enjoy unbeatable views of the landscape. Duration: 11 Days Prices From: US$ 1,999Trip Type: Vacation Packages with AirfareThis tour is a true classic designed to give the traveler with limited time a superb introduction to the civilization of Ancient Egypt, focusing on the Nile and its importance to the people. The ancient land of Egypt inspires the imagination like no other. Unlock the land of the Pharaohs on this 9 day journey along the Nile.Duration: 9 Days Prices From: US$ 1,495Trip Type: Classics (Bestsellers), Tailor-made Travel IdeasA. London for Families.B. Australia & New Zealand.C. Classic Egypt.D. Athens and Crete Explorer.(2)If you are on the trip to London for Families, you will see ________.A.the ancient OracleB.the world of Harry PotterC.koalas and kangaroosD.the ancient land of Egypt(3)From the text, it can be learnt that all the four trips ________.A.have the same trip typeB.take more than one weekC.take more than US$ 1000D.enjoy their famous diet(4)Where is the text probably taken from?A.A travel brochure.B.A science fiction.C.A storybook.D.A textbook.【答案】(1)D(2)B(3)B(4)A【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了四个旅游行程。

(1)考查推理判断。

根据Athens and Crete Explorer部分中的”Trip Type: Romance & Honeymoon, Tailor-made Travel Ideas“旅行类型:浪漫蜜月,量身定做的旅行创意,可推知,新婚夫妇极可能会选择Athens and Crete Explorer”雅典和克里特岛探险家“。

故选D。

(2)考查细节理解。

根据London for Families部分中的”Visit the world of Harry Potter“参观哈利波特的世界,可知,如果参加伦敦的家庭之旅,你会看到哈利波特的世界。

故选B。

(3)考查细节理解题。

根据四个旅游行程中Duration(持续时间)的介绍信息“Duration: 8 Days ,Duration: 9Days,Duration: 11Days”可知,这四个旅游行程都超过了一周。

故选B。

(4)考查推理判断。

根据第一段中的”We have many trips for you to explore the world your way. Our travel ideas are as diverse as the world itself and are designed to let you experience it. Please start with the following four trips.“我们有很多旅行供您以您的方式探索世界。

我们的旅游理念和世界本身一样多样化,旨在让您体验它。

请从以下四次旅行开始。

可推知,这篇文章可能来自于旅游手册。

故选A。

【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇介绍类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

2.阅读理解A science teacher from rural Kenya who gives away most of his salary to help poorer students has been awarded the world's best teacher and $ 1 million, beating 10,000 nominations from 179 countries. Peter Tabichi, 36, a maths and physics teacher at Keriko secondary school in Pwani Village, has won the Varkey Foundation Global Teacher Prize 2019.Tabichi gives away 80% of his income to help the poorest students at the poorly-equipped and overcrowded school who could not otherwise afford uniforms and books. More than 90% of his students are from poor families and almost a third are orphans or have only one parent. Drug abuse, teenage pregnancies, leaving off their studies, young marriages and suicide are common. Students have to walk 7 km along roads that can become impassable in the rainy season to reachthe school and the area can be affected by drought and starvation.Despite only having one computer, a poor Internet connection and a student-teacher ratio of 58:1, Tabichi started a "talent nurturing club" and expanded the school's science club, helping students design research projects of such quality that many now qualify for national competitions. His students have taken part in international science competitions and won an award from the Royal Society of Chemistry after using local plant life to generate electricity. Tabichi and four colleagues also give struggling students one-to-one tuition in maths and science, visiting students' homes and meeting their families to identify the challenges they face.Accepting the prize, Tabichi said Africa's young people would no longer be held back by low expectations." Africa will produce scientists, engineers and entrepreneurs whose names will be one day famous in every corner of the world." he said.(1)What made Peter Tabichi win the prize in 2019?A. Giving away $ 1 million to education.B. Teaching in secondary schools for 36 years.C. Fighting drought and starvation in Africa.D. Helping the poorer students in rural Kenya.(2)Why did Tabichi start the "talent nurturing club"?A. To contribute most of his income.B. To expand national competitions.C. To guide students to design research projects.D. To encourage students to grasp opportunities.(3)Which of the following best describes Peter Tabichi as a teacher?A. Independent.B. Caring.C. Humorous.D. Interesting.(4)What can we infer from the last paragraph?A. African education cost is expected to get lower.B. Africa is in desperate need of young scientists.C. Tabichi is not pleased until he is known worldwide.D. Tabichi has high expectations for young Africans.【答案】(1)D(2)C(3)B(4)D【解析】【分析】本文是一篇新闻报道,肯尼亚农村教师彼得·塔比奇由于资助贫困学生获得了世界最佳教师奖。

相关主题