当前位置:文档之家› 英语七年级英语下册阅读理解及答案

英语七年级英语下册阅读理解及答案

英语七年级英语下册阅读理解及答案一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.根据材料内容,选择正确答案。

BTWO English phrases show what people think about mice and rats: "As quiet as a mouse", and "a dirty rat".People think rats are dirty because they live in sewers(下水道) and other unclean places. They also carry diseases(疾病). Having a rat in your house is bad news. They smell terrible and make a lot of noise.Calling someone a "rat" in English means they are not to be trusted(信任). Saying "Rats!" is also a way to show that you are angry.Mice, on the other hand, are seen as quiet and cute. They live in fields and as unwelcome guests in people's houses. They are small and often kept as pets. Walt Disney's famous character Mickey Mouse helped make them lovable to children. Jerry, from the Tom and Jerry cartoons, is smart and naughty. It makes everyone happy.Rats and mice are both classed as rodents(啮齿类). But people think about them in different ways!(1)Why do people think rats are dirty? Because they .A. live in unclean placesB. carry diseasesC. smell terrible and make noiseD. A,B&C (2)When people call you a "rat", that means .A. People like you.B. People don't trust you.C. You are very popular.D. All the above are wrong.(3)According to the passage, which is TRUE?A. People think mice and rats are the same.B. People don't like the mouse Jerry in the Tom and Jerry cartoons because it's very dirty.C. People often keep rats as pets.D. Mickey Mouse is very lovable and popular to children.【答案】(1)D(2)B(3)D【解析】【分析】1.文章第二,三行People think rats are dirty because they live in sewers (下水道)and other unclean places.“人们认为老鼠脏的原因是,因为生活在下水道和其他一些很脏的地方”。

They also carry diseases(疾病).“它们也会带来疾病”。

They smell terrible and make a lot of noise.“它们闻起来很臭,并且会制造很多噪音”。

故选D。

2.文章第四行Calling someone a "rat" in English means they are not to be trusted(信任).“用英语rat 叫某人时,意思是他们不被信任”。

故选B。

3.文章最后Rats and mice are both classed as rodents(啮齿类).“Rats和mice都被列为啮齿类”。

But people think about them in different ways “但是人们用不同的方式思考它们”。

故排除A。

文章倒数第二行Jerry, from the Tom and Jerry cartoons, is smart and naughty. It makes everyone happy.“来自《猫和老鼠》这部卡通中的老鼠,它很聪明淘气,使得每个人都很开心”,可判断出人们是很喜欢《猫和老鼠》这部卡通中的老鼠的。

故排除B。

从倒数第四行 Mice, on the other hand, are seen as quiet and cute. “mice,从另一方面说,被视为安静和可爱的”。

They are small and often kept as pets“他们很小,经常被当做宠物”。

故排除C。

故选D。

【点评】文章细节理解。

2.阅读理解When you are in England, you must be very careful in the streets because the traffic goes on the left. Before you cross the street, you must look to the right first and then the left.If the traffic lights are red, the traffic must stop. Then the people on foot can cross the road.If the lights are green, the traffic can go and people on foot mustn't cross.In the morning and in the evening when people go to or come back from work, the streets are very busy. The traffic is the most dangerous then.When you go by bus in England, you have to be careful, too. You must always remember the traffic moves on the left. So you must be careful. Have a look first or you'll go the wrong way.In many English cities, there are big buses with two floors. You can sit on the second floor. From there you can see the city very well. That'll be very interesting.(1)Before you cross a street in London, you must look to ________.A. only the right sideB. only the left sideC. the left first and then the rightD. the right first and then the left(2)When you drive a car in England, you must ________.A. drive on the leftB. drive on the rightC. ignore the traffic lightsD. go very quickly (3)If the traffic lights are green, the traffic ________.A. can goB. must be carefulC. mustn't crossD. must stop(4)Which of the following is right?A. After you cross the street, you must look to the left first and then the right.B. If the lights are red, the traffic mustn't stop.C. You must drive cars on the left in England.D. In the morning and in the evening when people go to or come back from work, the traffic is not dangerous at all.【答案】(1)D(2)A(3)A(4)C【解析】【分析】文章大意:本文介绍了伦敦的交通规则和交通工具,还告诉我们什么时候伦敦街道的交通比较危险。

(1)细节理解题,根据 Before you cross the street, you must look to the right first and then the left. 可知在你横穿马路之前,你必选先看右边然后再看左边。

故答案是D。

(2)细节理解题,根据 You must always remember the traffic moves on the left. 可知你必须总是要记住交通是靠左行驶的。

故答案是A。

(3)细节理解题,根据 If the lights are green, the traffic can go.可知如果灯绿了,交通就可以运行了。

故答案是A。

(4)细节理解题,根据 You must always remember the traffic moves on the left. 可知你必须总是要记住交通是靠左行驶的。

相关主题