当前位置:文档之家› 高一英语阅读理解习题

高一英语阅读理解习题

高一阅读理解AEveryone can try his best to achieve.We don’t need to be the best,but to tough out the limits of what we are capable of.I gained this belief from my third grade teacher,the most special,honored,trustworthy,and loved person in my life.Mr Myrus was always perfectly dressed and spoke with the belief that talking to eight­year­olds didn’t mean he had to sacrifice proper statements or grammar.And he was demanding,but he wasn’t unreasonable or cruel.He simply felt that no matter what your best was,you should achieve it.As luck would have it,I met him again as my eighth grade math teacher.I was not,nor ever will be,gifted in math.I remember my struggles in class.“I don’t know the answer,” I would say,“I can’t do it!”“Perhaps you don’t know the answer,” he would say quietly.“Do you think we might figure it out together?How do you know what you can do until you try?”Mr Myrus lived around the corner,and I would often stop by to talk while he worked in his garden.I knew there was someone who let me know that if I had really tried,that was enough.“Don’t be so hard on yourself,” he’d say.“Stop blaming yourself.Did you try your best?Well,then you’re not a failure,” he often told me these words.Mr Myrus died in 1978.I had never thought about his death.He was too young.I felt sorry.But when I think about him now,I don’t feel so sorry.He taught me to be kind,not only to others,but to myself.He taught me my own value.He taught me about honor,about truth,and about doing my best—and that all feelings and beliefs have dignity and deserve respect.And of all the things I know,this I believe:We can’t all be “the best”,but we can,each of us,be our best,and I know that’s true because Mr Myrus told me that.1.What can we learn about Mr Myrus according to the passage?A.He was usually hard on the students.B.He was responsible for his students and his teaching.C.He was a person who wasn’t particular about what he wore.D.He sometimes was cruel and unreasonable to his students.答案B解析推理判断题。

根据前两段作者从Mr Myrus那里学到的信念及作者对他的描述可知,Mr Myrus是一个对他的学生和教学负责的人。

故选B。

2.What does the underlined word “demanding” in Paragraph 2 most probably mean? A.Strict. B.Serious.C.Critical. D.Careful.答案A解析词义猜测题。

根据该词后的“but he wasn’t unreasonable or cruel”可知,but表示转折,说明他对学生严格,但并不是不合情理或残酷。

故选A。

3.What can be inferred from Paragraph 3?A.Mr Myrus thought it very easy to learn math.B.The author preferred other subjects to math.C.The author was ashamed to admit his poor math.D.Mr Myrus helped the author build up his confidence.答案D解析推理判断题。

根据第三段中“...I would say,‘I can’t do it!’‘Perhaps you don’t know the answer,’he would say quietly.‘Do you think we might figure it out together?How do you know what you can do until you try?’”可知Mr Myrus帮助作者建立了自信。

故选D。

4.What can we conclude by reading the passage?A.The author may have become a teacher.B.The author liked to recall his childhood.C.The author believed he would be the best of all.D.The author ended up being a man of self­confidence.答案D解析推理判断题。

根据最后一段中“And of all the things I know,this I believe:We can’t all be ‘the best’,but we can,each of us,be our best,and I know that’s true because Mr Myrus told me that.”可知,作者成了一个有自信的人。

故选D。

BIn high school,George Lucas didn’t do much work because he spent all his time dreaming about racing cars.Just a few days before graduation,George was driving home from the library in his Fiat;he prepared for a left turn by looking in the mirror.But as he started the turn,he heard the sound of another car,a blowing horn (喇叭),and the speeding Chevy hit the driver side of his car.The little Fiat turned four or five complete flips(翻转) before it was stopped by a big tree.Luckily,George did not die in the accident,but his recovery was slow and he needed months of physical treatment.He would never be able to race cars now.The accident really changed George’s life.He believed there must be some reason why hesurvived,and made up his mind to get his act together and make something out of his life.He decided to go to university and developed an interest in reading and writing.He got on quite well in his studies.He didn’t quite forget about racing cars.At that time,instead of driving race cars,he began filming them.You may have seen one or all of George Lucas’most famous films from the Star Wars series or the Indiana Jones trilogy(三部曲).Not only has George produced movies,but also he has helped invent and develop new techniques to modernize the movie industry.Today,Lucas is one of the American film industry’s most successful directors and producers,with a net worth(净资产) of about $3.0 billion.5.What was George Lucas’ life like in high school?A.He was the best race car driver.B.He was one of the worst students in school.C.He didn’t spend much time on his studies.D.He did very well in his school subjects.答案C解析细节理解题。

相关主题