初中英语·人教版·九年级全一册——单元检测卷Unit10You're supposed to shake hands.满分100分,限时60分钟Ⅰ.单项选择(每小题1分,共15分)1.There won't be anyone else who loves us so deeply our parents.A.exceptB.besidesC.besideD.without1.答案A结合本题语境可知,除了我们的父母之外,再没有其他人会这么深深地爱着我们。
故所缺的词是except。
2.Why not read the novel?I think it is worth.A.readB.to readC.readsD.reading2.答案D sth.be worth doing是固定搭配,意为“某事值得被做”。
故答案为D。
3.They found difficult to communicate with the boy.A.itB.thatC.thisD.one3.答案A find后常用it作形式宾语。
4.I'm not sure,but he's supposed sometime next week.A.returnB.returnsC.to returnD.returning4.答案C“应该做某事”表示为be supposed to do sth.。
5.The box is.There is nothing in it.rgeB.fullC.emptyD.heavy5.答案C题干中提到了“里面什么都没有”,由此可知,这个箱子是“空的”,故empty符合题意。
6.I have got used to the life here,and I live as as before.A.happyB.happilyC.more happilyD.less happy6.答案B句意:我已经习惯这里的生活了,我和以前一样生活得很开心。
本题考查as...as的搭配,as...as之间要用形容词或副词的原级,先排除C和D;修饰动词要用副词,故happily符合题意。
7. I'm very strong,so nothing will make me my mind.A.changeB.to changeC.changing7.答案A本题考查固定搭配。
make sb.do sth.意为“使某人做某事”,make后要用省略to的动词不定式作宾补,故答案为A。
8.She used up late,but now she is used to up early.A.get;getB.to get;gettingC.to get;getD.get;getting8.答案B根据used to do sth.和be used to doing sth.的搭配可知答案为B。
9.What a nice day!You should go sightseeing watching TV at home.A.because ofB.instead ofC.together withD.out of9.答案B根据本题语境可知,我们应该去观光旅游,而不是待在家里看电视,故instead of符合题意。
10.—I'm going to be out of town for a few days.Could you my dog?—With pleasure.A.take offB.take inC.take outD.take care of10.答案D本题考查take短语,根据本题语境可知,说话人要对方帮助“照顾”狗,故答案为D。
11.—How about the report about the environment?—Henry will give it to us as soon as he.A.arrivesB.arrivedC.is arriving11.答案A本题考查as soon as引导的时间状语从句的时态。
主句是一般将来时,故从句要用一般现在时。
12.—Would you please give this newly-published novel to Jack?—Certainly,he comes back.A.beforeB.as soon asC.untilD.unless12.答案B句意:——请你把这本新出版的小说给杰克,好吗?——当然可以,他一回来就给他。
由此可知as soon as 符合题意。
13.jeans were invented over100years ago,they're still in fashion today.A.BecauseB.IfC.AlthoughD.Since13.答案C句意:尽管牛仔裤在100多年前就被发明出来了,但是它们现在仍然很流行。
本题考查连词。
because因为;if如果;although尽管;since自从。
根据句意可知选择C项。
14.In my opinion,we can improve our oral English we often practice talking with others.A.unlessB.ifC.untilD.though14.答案B结合本题语境可知,如果我们经常与他人一起练习,我们能够提高我们的英语口语。
故所缺的连词是if。
15. —Do you know in America?—Sure.It's the third Sunday of June.A.when Father's Day isB.how is Father's DayC.when is Father's DayD.how Father's Day is15.答案A本题考查宾语从句的用法。
根据宾语从句要用陈述句语序可排除B和C;再结合答语可知答案为A。
Ⅱ.完形填空(每小题2分,共20分)Few people like changing their habits,good or bad.Whether it is smoking,drinking or overeating,they16“enjoying” them to the end.On every packet of cigarettes(香烟),people are warned against the17of smoking:“Warning:Cigarette Smoking Is Dangerous to Your Health”.18,millions of them start smoking or go on smoking.Why?Facts show that families and surroundings(环境)play a very important part in19smokers.All those smokers comefrom smoking families or have smoking20or relatives.Films and TV plays also play a part.People21their“heroes” on TV drinking alcohol(酒)or smoking cigarettes.“Heroes” seem to fear22,neither killing themselves nor killing others with alcohol and cigarettes.If they are not afraid of the harm of smoking and drinking,23should common people be afraid?The simple warning on the cigarette packet does not influence smokers'habits.Even24warnings,like showing pictures of smokers who have died of cancer,don't seem to work.Knowing and believing seem to be two25things.If smoking is really as harmful as doctors say,it is time for smokers to think about it and try to give it up!16.A.stop B.continue C.finish D.avoid17.A.chances B.excuses C.causes D.dangers18.A.Moreover B.Also C.However D.Otherwise19.A.influencing B.explainingC.improvingD.describing20.A.parents B.uncles C.brothers D.friends21.A.hear B.catch C.watch D.face22.A.something B.nothing C.anything D.everything23.A.what B.how C.when D.why24.A.stronger B.worse C.longer D.harder25.A.similar B.pleasant C.different D.boring答案[语篇解读]本文是一篇说明文。
很少有人愿意改变自己的习惯,无论是好是坏,他们宁愿一直保持下去。
虽然人们都了解吸烟的危害,但事实证明,家庭和环境对他们的影响更大。
因此,了解和相信吸烟的危害似乎是两码事。
如果吸烟真的如医生所说的那样危害身体,吸烟者的确应该考虑戒烟了。
16.B无论是吸烟、喝酒或者暴食,人们都会保持到最后。
stop停止;continue继续;finish完成;avoid避免。
由句中的to the end可知应选B项。
17.D在每个烟盒上都有警告,告诫人们吸烟的危害。
chance机会;excuse借口;cause原因;danger危害。
由下文Warning: Cigarette Smoking Is Dangerous to Your Health可知,应选D项。
18.C虽然人们被警告吸烟有害健康,然而仍有数百万人在吸烟。
moreover而且,此外;also而且;otherwise否则,要不然;however然而,故选C项。