当前位置:文档之家› 人教版七年级英语下册阅读理解 原创带答案

人教版七年级英语下册阅读理解 原创带答案

Passage 1Mexico is a dry country. But Mexican farmers don’t worry about their plants. Why? Solid(固体)Rain may be the answer.Solid Rain looks like sugar (糖). It helps keep water for plants. One piece of Solid Rain can absorb (吸收) a small cup of water. It’s like a water tank. Whenever the plants need water, they can drink from the Solid Rain.A Mexican engineer made Solid Rain. He got the idea from baby diapers (纸尿裤).Solid Rain is easy to use. Farmers only need to mix the “rain” with soil and add water. Solid Rain not only saves water for plants, but also makes plants healthy. Mexican farmer Frank Torres said Solid Rain helped his plant because, “nutrients (营养成分) weren’t washing away every time we watered the plants.”However, Solid Rain also absorbs water from plants when it dries out. So it is important to always have water inside the “rain”.1. What’s the weather in Mexico?A. Cold.B. Hot.C. Dry.D. Wet.2. Who made Solid Rain?A. An American farmer.B. An American engineer.C. A Mexican farmer.D. A Mexican engineer.3. What does Solid Rain look like?A. Milk.B. Ice.C. Sugar.D. Ball.4. What can we learn from the passage?A. Mexican farmers always worry about their plants.B. Solid Rain helps keep soil for plants.C. Solid Rain isn’t difficult to use.D. Solid Rain doesn’t absorb water from plants when it dries out.【语篇导读】本文介绍了由于气候干燥,墨西哥农民使用固体雨来为植物提供水分。

文章也介绍了这种固体雨的发明者,这种想法的来源以及它是如何保护植物的。

1. C。

细节理解题。

根据第一段的第一句可知墨西哥的天气干燥。

2. D。

细节理解题。

根据第三段的第一句可知是墨西哥的一名工程师制造出了固体雨。

3. C。

细节理解题。

根据第二段的第一句可知它看起来像糖。

4. C。

判断理解题。

根据第四段的第一句可知这种固体雨使用简单。

Passage 21. The pair of gloves in the diagram(表格) can help us _________.A. climb mountainsB. runC. swimD. play basketball2. The leader of gorillas is always _______.A. beautifulB. scaryC. interestingD. big and strong3. What’s the real color of hair?A. Black.B. Yellow.C. White.D. Red.4. The gorilla shout and show their teeth when __________.A. he is happyB. he wants to make friendsC. he wants to make others scaredD. he feels very excited【语篇导读】本文介绍了三方面的内容:第一个是有蹼的手套能够帮你游泳;第二个是为什么狒狒喜欢拍胸脯;第三个是我们的头发原本是什么颜色。

1. C。

细节理解题。

根据表格的第一行第一、二句可知这种手套能够帮你游泳。

2. D。

细节理解题。

根据表格的第二行的第三句可知狒狒群的首领一般都高大且强壮。

3. C。

细节理解题。

根据表格的第三行的第一句可知头发原来的颜色就是白色。

选项A、B、D没有在文中提到,故排除。

4. C。

判断理解题。

根据表格的第二行的倒数两句,可知它这样做就是为了使其他群体的狒狒害怕。

Passage 3The tiger was clever, quick and strong. He was always making fun of the other animals, such as the bumblebee and the elephant.One day, the animals had a meeting in a cave, when there was a landslide(山崩) which sealed up(封)the cave entrance. Everyone wanted the tiger to save them, but he couldn't.In the end, the bumblebee flew out through a tiny gap(缝隙) between the rocks.He flew off to look for the elephant, who didn’t go to the meeting because he was feeling sad. The elephant came and moved the rocks, setting the animals free.The animals said thanks to both the elephant and the bumblebee, and asked them to be their friends. The last animal to leave the cave was the tiger. He said sorry to the bumblebee and the elephant.He learned his lesson, and from that day one he only saw the good in all the other animals.1. The tiger was________.A. clever, slow and strongB. clever, quick and friendlyC. clever, quick and weakD. clever, quick and strong2. What did they do one day?A. They played sports.B. They had a meeting.C. They listened to a concert.D. They ate dinner.3. ________ first came out of the cave.A. The tigerB. The bumblebeeC. The elephantD. The lion4. The underlined phrases “set…free” means ________.A. 解救出来B. 使…开心C. 带来困难D.免费5. What lesson can we know from the passage?A. The elephant is a good animal.B. The elephant is much stronger than tiger.C. See the good in all the other people.D. The tiger isn’t a good animal.【语篇导读】本文讲述了老虎因为自己的聪明、机敏以及强壮而瞧不起其他动物,但是当他们面临困境的时候,正是他平常瞧不起的大黄蜂和大象救了大家的命,从此他知道欣赏别人的重要性。

1. D。

细节理解题。

根据文章的第一段的第一句可知老虎聪明、机敏以及强壮。

2. B。

细节理解题。

根据文章的第二段第一句可知它们正在开会。

选项A、C、D在文中均未提到,故排除。

3. B。

细节理解题。

根据文章的第三段可知大黄蜂首先从洞中出来。

选项D在文中没有提到,故首先排除。

选项A没能从洞中出来,故排除;选项C没有进去洞里,故也排除。

4. A。

细节理解题。

根据前面内容可知他们被困在洞中,是大象把他们解救出来。

选项B、C、D在文中没有信息与其匹配,故排除。

5. C。

主旨大意题。

通读全文,尤其是文章的最后一段可知文章告诉我们要去看他人的优点。

选项D在文中没有信息与其匹配,故排除。

选项A、B虽然是文章的内容,但不是文章最终要告诉我们的道理,故排除。

Passage 4A farmer and his wife lived in a village. He went to the forest to get wood that he needed to repair his house. As he began to cut down the tree, a djinn(灯神) appeared(出现) and asked him not to cut his house. If he stopped doing it, the djinn offered to give anything to the farmer. The farmer didn’t know what to get. He left the forest and told it to his wife and asked his wife what they should ask. The greedy(贪婪的) wife told the farmer to ask the djinn for an extra head and two extra hands so he can think more and work more.The stupid farmer agreed and went back to the djinn. The djinn let him have what he wanted. The farmer happily walked back to the village. People there thought him to be a monster(怪兽) and beat him to death.1. Why did the farmer go to the forest?A. To meet his friend.B. To get money.C. To look for a djinn.D. To get wood.2. Why did the man go back home?A. It’s was too hard to cut trees.B. He wanted to have a rest at home.C. He wanted to get his wife’s help.D. He went back to have lunch.3. How was the farmer according to the passage?A. Clever.B. Stupid.C. Ugly.D. Scary.4. Why did people there beat him?A. He had too much money.B. He cut down the tree.C. He looked like a monster.D. He knew the djinn.【语篇导读】本文讲述了农夫在森林砍树,偶遇灯神的事情,当灯神答应农夫可以要任何东西的时候,贪婪的妻子让他要了额外的头和胳膊,以至于最终丧命的故事。

相关主题