高考英语阅读理解训练(名师精选试题+解析答案,建议下载练习)AAudrey Hepburn (奥黛丽·赫本) won an Academy Award as Best Actress for her first majorAmerican movie, Roman Holiday, which was released in 1953. But she is remembered as muchfor her aid work as for her acting.Born in Belgium in 1929, Audrey’s father was British and her mother was Dutch. Audrey was sent to live at a British school for part of her childhood. During World War II, she lived andstudied in the Netherlands. Her mother thought it would be safe from Gerrnan attacks. Audreystudied dance as a teenager and during college when she returned to London after the war. But she芭蕾舞女演员). So she began taking acting parts inrealized she wasn’t going to be a ballerina (stage shows. Later she began to get small parts in movies.But it was Audrey Hepburn’s move to America that brought her true fame. In 1951 sheplayed the character “Gigi” in the Broadway play of the same name to great critical praise. Two years later, Roman Holiday made her a star at the age of 24.Audrey made more than 25 movies. Among her most popular roles was Holly Golightly inBreakfast at Tiff any’s in 1961. Three years later she played Eliza Doolittle in My Fair Lady.She was married two times and had one so n by each husband. In 1989, the UN Children’s Fund named Audrey a goodwill ambassador. She travelled all over the world in support ofUNICEF (联合国儿童基金会) projects. The UN agency said she was a tireless worker. She oftengave 15 interviews a day to gain money and support for UNICEF projects.Audrey Hepburn often said her loyalty to UNICEF was the result of her experiences as achild during World War II. She said she knew what it was like to be starving and to be saved byinternational aid. She was a goodwill ambassador until her death in 1993 from colon cancer.39. In Paragraph 1, “her aid work” means _______.A. winning an Academy Award as Best ActressB. taking acting parts in stage showsC. making her own moviesD. acting as a goodwill ambassador for UNICEF40. The reason why Audrey lived and studied in the Netherlands was that _______ .A. she wanted to be a ballerinaB. her parents were from BritainC. it was safe thereD. the education there was excellent41. We can infer from the passage that _______ .A. Audrey’s parents lived in Germany during World War IIB. Audrey lived in America in the 1950sC. Audrey was made to give up dancingD. the character“Gigi”in the Broadway play was her most popular role42. _______ is the right order for Audrey’s life.①The first time she began to play in movies.②She returned to London from the Netherlands.③She won an Academy Award as Best Actress.④She travelled all over the wor1d in support of UNlCEF projects.⑤She played a part in My Fair Lady.A. ②①③⑤④B.①②③⑤④C. ②①⑤③④D. ①②⑤③④【文章综述】文章介绍了著名影星Audrey Hepburn(奥黛丽·赫本)的生平事迹。
1953年主演的《罗马假日》使她一举成名。
从1989年直至1993年去世,赫本一直担任联合国儿童基金会的特使,为拉美和非洲儿童提供了很大的帮助。
【答案解析】39.D。
解析:词义猜测题第一段是全文的概括,其重心在后面,即奥黛丽·赫本尽管获得奥斯卡最佳女主角奖,但她担当的援助工作同样使人铭记。
再结合文章接下来的叙述可知,D 项正确。
returned to London after the 40.C“Her mother thought it would be safe from German attacks”“shewar”可知,C项正确。
41.B。
解析:细节理解题根据第二段和第三段前半部分可知,A项错误;根据第三段中going to be a ballerina”可知是她主动放弃的,C项错误;根据第四段“she realized she wasn’tthe Broadway play”及后文判断,这个角色并不是中“In 1951 she played the character “Gigi”in她扮演的最有名的角色,因此D项错误。
由文章第四、五两段可知B项正确。
42.A。
解析:排序题结合文章内容可以判断,A项顺序正确。
BIndividuality is the particular character, or aggregate (total) of qualities that distinguishes one person or thing from others. Many artists late in the last century were in search of a means to express their individuality. Modern dance was one of the ways some of these people sought to free their creative spirit. At the beginning there was no exacting technique, no foundation from whichto build. In later years, trial, error and genius founded the techniques and the principles of the movement. Eventually, innovators (改革者) even drew from what they considered the dread ballet, but first they had to get rid of all that was academic so that the new could be discovered. The beginnings of modern dance were happening before Isadora Duncan, but she was the first personto bring the new dance to general audiences and see it accepted and acclaimed (称赞).Her search for a natural movement form sent her to nature. She believed movement should beas natural as the swaying of the trees and the rolling waves of the sea, and should be in harmony with the movements of the Earth. Her great contributions are in three areas.First, she began the expansion of the kinds of movement that could be used in dance. Before Duncan danced, ballet was the only type of dance performed in concert. In the ballet the feet and legs were emphasized, with virtuosity (高超技巧) shown by complex, codified positions and movements. Duncan performed dance by using her body in the freest possible way. Her dance stemmed from her soul and spirit. She was one of the pioneers who broke tradition so others might be able to develop the art.Her second contribution lies in dance costume. She rejected ballet shoes and stiff costumes. These were replaced with flowing Grecian (希腊式的) tunes, bare feet, and unbound hair. She believed in the natural body being allowed to move freely, and her dress displayed this ideal.Her third contribution was in the use of music. In her performances she used the symphonies of great masters including Beethoven and Wagner, which was not the usual custom.She was as exciting and eccentric (怪异) in her personal life as in her dance.s were less _________. 62.Compared to those of the ballet, Isadora Duncan’s costume A.costly B.colorful C.graceful D.restrictive63.Which of the following is not mentioned as an area of dance that Duncan worked to change?A. The stage set.B. The music.C. Costumes.D. Movements.64. We can infer from the passage that the author _________.A. appreciates modern dance very muchB. dislikes Isadora Duncan’s danceC. thinks highly of individualityD. knows a lot about modern arts65. Which of the following would be the best title for the passage?A.Artists of the Last Century B.Evolution of Dance in the 20th Century C.Natural Movement in Dance D.A Pioneer in Modern Dance【文章综述】讲述了美国著名舞蹈家邓肯对当代舞蹈艺术的杰出贡献。