当前位置:文档之家› 高考英语阅读理解专题汇编(50篇)

高考英语阅读理解专题汇编(50篇)

高考英语阅读理解专题汇编(名师精选历年真题,高分背备,值得下载打印练习)专题一:阅读理解之记叙文APeople have been burying the dead at Salem’s Hope Cemetery since 1833. The place is filled with old gravestones and gothic mausoleums(哥特式陵墓), the spirits of the dead hanging over the land like an earlymorning fog.Keeping watch, a few steps from the road with her skirt over the pedestal (基座), is Goldie Belle Taylor, herface weathered but otherwise in good condition. On this day, she is holding a bunch of pink roses because GoldieBelle always holds flowers. Someone makes sure of that.“And she has had fresh flowers in her hands for the last 150 years.” Karen Biery lives in DamascuBelieve.five miles west of Hope Cemetery. She’s written a book based on the legend of Goldie Belle Taylor titledIn 1886, at the age of two, young Goldie Belle used her hands to sop up (抹去) the left over elderberry juice fromher father’s iron kettle. She died not long after from poisoning. She was the love of her dad’upset that he sold the family farm to buy the Italian made statue, which today marks her grave.At first, it was her father who brought the flowers and laid them in her hands. When he died in 1896, theflowers kept coming. Her flowers are different per season. Why do the flowers keep miraculously appearing?People have tried to find out by having camped by the statue, but not even the groundskeepers have been able tocatch the criminal.It’s said that a fairy arrives at Hope Cemetery looking for the grave of her birth mother. She comes acrossGoldie Belle’s statue.graph 2 probably refers to________.36. The underlined word “that” in paraA. her face in good conditionB. her bunch of pink rosesC. Goldie Belle Taylor is holding pink rosesD. Goldie Belle Taylor always holds flowers【答案】D【解析】指上文提到的事情Goldie Belle always holds flowers,这里指Goldie Belle Taylor always holds flowers 而不是“正在拿着玫瑰花”。

【考点定位】考查代词指代的内容37. It can be inferred from the third paragraph __________.A. her father was poisonousB. the iron kettle was poisonousC. elderberry juice was poisonousD. it was her father that hated her38. After her father died, the flowers in the hands of Goldie Belle Taylor_______.A. usually changeB. were stolenC. are no longer freshD. come from a criminal39. What would be the best title for the passage?A. A fa iry brings the flowers.B. The mystery of Goldie’s flowers.C. What happens to the girl?D. How do the flowers get there?【答案】B【解析】根据文章的全文,尤其是最后两段可知B正确。

【考点定位】考查文章的标题DIn this age of Internet chat, videogames and reality television, there is no shortage of mindless activities tokeep a child occupied. Yet despite the competition, my 8-year-old daughter Rebecca wants to spend her leisuretime writing short stories. She wants to enter one of her stories into a writing contest, a competition which shewon last year.As a writer, I know about winning contests – and about losing them. I know what it is like to work hard on astory only to receive a rejection letter from the publisher. I also know the pressure of trying to live up to areputation created by previous victories. What if she doesn’t win the contest again? That’s the being a parent. So many of our own past scars and destroyed hopes can resurface in our children.A revelation (启示) came last week when I asked her, “Don’t you want to win again?”“No,” sh just want to tell the story of an angel going to first grade.”I had just spent weeks correcting her stories as she spontaneously (自发地) told them. Telling myself that Iwas merely an experienced writer guiding the young writer across the hall, I offered suggestions for characters,conflicts and endings for her tales. The story about a fearf ul angel starting first grade was quickly “guided”into the tale of a little girl with a wild imagination taking her first music lesson. I had turned her contest into mycontest without even realizing it.Staying back and giving kids space to grow is not as easy as it looks. Because I know very little about farmanimals who use tools or angels who go to first grade, I had to accept the fact that I was co-opting my daughter’s experience.While stepping back was difficult for me, it was certainly a good first step that I will quickly follow withmore steps, putting myself far enough away to give her room but close enough to help if asked. All the while I willbe reminding myself that children need room to experiment, grow and find their own voices.75. What do we learn from the first paragraph?A. A lot of amusements compete for children’s time nowadays.B. Children have lots of fun doing mindless activities.C. Rebecca is much too busy to enjoy her leisure time.D. Rebecca draws on a lot of online materials for her writing.【答案】A【解析】根据文章中的In this age of Internet chat, videogames and reality television, there is no shortage ofmindless activities to keep a child occupied.可知A正确。

相关主题