当前位置:文档之家› 高考英语:任务型阅读训练及答案高考

高考英语:任务型阅读训练及答案高考

2016高考英语:任务型阅读训练(1)及答案任务型阅读理解,各省市的命名的各不相同,大概有信息匹配、七选五、阅读表达、任务型读写、任务型阅读等等。

七选五训练(2015·东北三省四市二模)You often find somebody who works around you complaining(抱怨) all the time, don't you?___1__ About 70% of Americans say being around nonstop complainers sometimes has a bad influence on them. Luckily, here are 4 tips to help form positive patterns.1.Self-awarenessWhen a negative(消极的) thought pops into your mind, immediately correct it. Instead of telling yourself “That's a nice shirt, but I can't afford it,”change the message to “That will look great with my black pants when I can afford it.” ___2__Of course everyone complains sometimes. But the less frequently you complain, the better you will feel.2.Distance yourself___3__ Excuse yourself and go somewhere quiet, somewhere outdoors in the fresh air. Think of something pleasant before returning. You have to take this seriously because negative people can and will pull you into the quicksand.3.Don't try to change complainersIf you find yourself trapped in a group of complainers in a meeting or at a social event, simply choose silence. Let their words bounce off you while you think of something else. Attempting to stop the complaining can make you a target. ___4__ If someone says, “I hate Mondays; weekends are too short,”try to think, “I'm glad I rested up over the weekend, so I'm ready to make some improvement on that big project.”4.___5__When someone is shouting at you angrily, throw the responsibility back at them by asking, “So what do you intend to do about it?” In most cases, complainers don't really want asolution(解决方法). They just want to speak them out. If you make them aware that they themselves have to find the solutions, they will leave you alone and find someone else to complain to. If so, you will be happy.A.Find solutionsB.Change responsibilityC.You have got a lot of company.D.By doing this, it will lead to positive behaviors.E.But you can redirect the discussion in your own mind.F.Whenever possible, escape from negative conversations.G.You will never know what they are going to talk about.文章大意:本文为说明文。

主要介绍了如何应对爱抱怨的人。

1.C由前一句“You often find somebody who works around you complaining all the time”和后一句“About 70% of Americans say...”可知答案选C。

2.D根据上文change the message to “That will look great with my black pants when I can afford it”可知,这种想法会帮助我们建立积极的态度。

故答案选D。

3.F从标题句Distance yourself和本段最后“because negative people can and will pull you into the quicksand”,可知要远离消极的人,故选F。

4.E根据本段最后一句的举例“ I'm glad I rested up over the weekend, so I'm ready to...”可知要从不同的角度思考。

故答案选E。

5.B根据段落内容和关键句“throw the responsibility back at them by”可知答案选B。

【北京市东城区2014高考英语调研检测题】(共5小题;每小题2分,共10分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。

选项中有两项为多余选项。

Teen peer pressureTeen peer pressure is the influence a teen's social group has on him or her. As adolescents enter the teen years, they usually begin to focus more on their peers or friends. 71 Peers influence most aspects of a teen's life, including how teens dress, what music they listen to, and what kind of activities they are involved in.72 Good friends can encourage teens to do well in school, get involved in positive activities, volunteer, eat healthy foods, and avoid drugs, alcohol, and other risky activities. Friends also help teens learn good social skills and better ways to communicate and work out problems. 73 Negative peer pressure is when teens feel pressured to do something they know is wrong, such as smoking, drinking, stealing, or cutting class. 74 This is because they want to be liked or fit in, they are afraid of being made fun of, or they want to try something other teens are doing.It is important for teens to learn how to deal with peer pressure. There are a lot of things a teen can do to handle it. 75 Good friends use positive peer pressure to help you be your best self. Also you need to think about the consequences of your decisions and actions, such as if an activity might harm your health or get you into trouble. Or you can talk to your parents or a trusted adult about the kinds of peer pressure you face and listen to their advice. Remember that ifjust one teen stands up against negative peer pressure, usually others will join him or her, and learning to handle peer pressure gives teens more confidence.A.Peer pressure is not always bad.B.They always give teens good advice.C.Teens may give in to negative peer pressure.D.Why it is important to deal with negative peer pressure?E.First of all, teens need to recognize negative peer pressure.F.For example, you can choose good friends who share your values.G.The desire to fit in with peers can be a very strong influence on teens.【参考答案】(共5小题;每小题2分,共10分)71.G 72.A 73.B 74.C 75.F【陕西省咸阳市2014高考英语模拟试题】(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从下框的A-F选项中选出能概括每一段主题的最佳选项,并将答案涂在答题纸上相应位置,选项中有一项为多余选项。

相关主题