A(2017·石家庄高三教学质检(一))Whether you are at Disneyland or another Disney park,you will usually find a nighttime show that will be showing.__1__Read this article to find out how you can get a good seat for an evening event at any Disney park.●Plan on seeing the show in advance.Usually,if you decide an hour beforehand that you're going to see a show,you will likely end up not getting a good seat,unless the park is not very busy.__2__●Do your research.Research online:“The best places to view...”__3__Some of them may even be less known,so you may not deal with such a big crowd.●Arrive to the event early.__4__Possibly even earlier if the park is more crowded on that day.If you arrive ten minutes before the event starts,you're a lot less likely to get a good spot.●__5__If you must leave to do something,make sure that it's extremely quick,and try to have another member of your party stay in your spot while you are away.A.Stay in the same area.B.Enjoy the show with a friend.C.It's usually much more enjoyable if you can get a good seat.D.This is especially important if you arrive closer to the event time.E.In order to get a good spot,plan on arriving an hour before the event.F.Therefore,look at the schedule before your trip,or at least the day before.G.You'll see a list of places in the park that are the best for viewing that event.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了在迪士尼公园举办的晚会上找到好座位的方法。
1.解析:选C。
空处用来引出文本的话题,在这里起到承上启下的作用;由空后一句中的“how you can get a good seat”可以判断,C项与此处对应。
2.解析:选F。
根据该段标题“Plan on seeing the show in advance”并结合空前一句的内容可知,该段主要介绍选好位置的方法之一:提前做好观看演出的计划,故F项与此处匹配。
3.解析:选G。
根据空前一句中的“The best places to view”可知,选G项“你将会看到公园里观看演出的最佳位置的列表”。
4.解析:选E。
根据该段标题“Arrive to the event early”和空后一句的内容可知,空处主要介绍提前到达演出现场这一方法,故E项符合文意。
5.解析:选A。
根据空处所在位置可知,空处为该段标题,是该段的主旨;根据该段中的“make sure that it's extremely quick,and try to have another member of your party stay in your spot while you are away”可知,该段主要介绍“要待在座位上,如需出去,可由伙伴占座”的方法,故A项最适合作该段标题。
B(2017·洛阳高三第一次统考)Choosing the right college for you is not so easy.You should have a general idea of what you want and don't want.The idea can guide you to find what fits your needs best.__6__Think about what major you want to study in college.If you know that,just look at colleges that have your major.__7__So think carefully about your major and interests before choosing one.Where the college is located matters.Anyone who tells you the location isn't important is lying.__8__If you look forward to working in the publishing industry,New York may be your best bet.If your parents want you to stay close to home,please don't consider anywhere that requires a plane ticket to get to.Think about how much you can afford.Are your parents paying for your education?If so,how much are they willing to spend?Do you have to contribute anything?Financial aid and scholarship exist,but don't count on anything.__9__These are all things to consider before you fall in love with a college.Make sure you're going to spend time with the right people.The cool thing about college is that each different one attracts different kinds of people.For the first thing in your life,you get to choose where you get to spend your time and who you get to spend it with.__10__Make sure that the people you're with for four years are your kind of people.A.College is about learning what you love.B.You'd better choose a major that is popular.C.Go to the college with some people you like.D.Are you willing to go into major debt over a school?E.Remember,above all,it's the people that make the place.F.If you don't like cold weather,stay away from northern schools.G.These guidelines will help figure out what college you want to go to.【解题导语】本文主要介绍了如何选择大学,并提出了四条建议。
6.解析:选G。
承接上文“The idea can guide you to find what fits your needs best.”可推知,空处同时起到了承接下文的作用。
所以选G项。
7.解析:选A。
由下一句“So think carefully about your major and interests before choosing one.”可知,要根据自己的兴趣选择专业,所以选A项。
8.解析:选F。
根据本段首句“Where the college is located matters”可知,大学所在地的选择很重要,所以选F项。
9.解析:选D。
根据该段的“Think about how much you can afford”和空前一句“Financial aid and scholarship exist,but don't count on anything.”可推知,选择大学要对学费有所考量,所以选D项。
10.解析:选E。
根据该段的“Make sure you're going to spend time with the right people”和空前一句“For the first thing...spend it with”可推知,选择大学要考虑将会遇到的同学,所以选E项。
C(2017·山东六校联考)A good training partner can be a great asset(有用的人)to your training but if you get stuck with a bad one,it could lead you down the road to frustration.__11__Here are a few things to look out for:Dependable.Choose someone who you are sure will show up for every scheduled workout or who will call you if they can't make it.It is a drain(消耗)on your valuable energy especially before training to have to constantly remind your partner.Attitude.Get a partner with a positive attitude.This is very important.If they constantly say that something is impossible or that they can't or you can't do something,you may end up believing them.__12__Open mind.Get a partner with an open mind.Someone who has to do things his or her way all the time,will not listen to you and will not change his or her mind isn't a good partner.__13__The leader should take into account the needs and feelings of the other partner not totally ignoring them.Spotting.Get someone you feel comfortable with spotting you.One of the main roles of a training partner is spotting and if you don't trust them,there's not much point in having them around to help.__14__If you are a beginner,try to find someone who knows what they are doing.You will get more out of your training than if you train with another beginner.While there are a number of advantages of having a training partner,there are also advantages of working alone.__15__A.Training level.B.Similar strength levels.C.Be selective when choosing a training partner.D.Find someone with a similar training goal as you.E.In every partnership,one person will tend to be the leader.F.Do not train with someone who is satisfied with no improvement.G.In the end,it is really up to you whether or not you need a training partner.【解题导语】本文为说明文,涉及体育运动话题。