阅读强化训练(六)[学生用书P162(单独成册)](建议用时:25分钟)Ⅰ阅读理解In this day and age, knowing exactly what and how much you’re eating is necessary. You’ve probably used calorie calculators(计算器) on your smartphones before. For example, a calculator willtell you the average number of calories in a hamburger. However, itacts only as a guide, and it can’t tell you exactly how many calories are in the hamburger at your favorite fast food joint. Now Panasonic’s new device, CaloRieco, can actually give you accurate information on exactly what is on your plate in a few seconds.Showcased at the CEATEC 2017 tech show, CaloRieco is a high-tech device that uses light reflection technology to offer accurate and expeditious calorie information so as to determine the nutritional values of any food. All you have to do is place your plate in the box-shaped device and wait between 10 and 20 seconds for it to analyze all the food there.Once it’s done analyzing the various foods in your meal, CaloRieco displays the number of calories, as well as the nutritional content on an LED display. According to Panasonic, the device is able to recognize the vast majority of foods, except soups and similar food. CaloRieco can also connect to your smartphone via an app, and send all the data about analyzed foods to your Personal Digital Assistant, so you can access it whenever you need.Panasonic said that its invention is aimed at people going on a diet and diabetes(糖尿病) sufferers, both of whom make up a sizable market. Unfortunately, you’ll have to wait a bit longer to get your hands on your very own CaloRieco, as the device presented at CEATEC is just a model. It’s scheduled to hit the market sometime in the next few years, but the price remains a mystery.【解题导语】本文是一篇说明文,介绍了一款可以快速准确提供食物热量信息的最新设备。
1.What’s special about the new CaloRieco?A.It can be linked to our smartphones.B.It can act as a guide on healthy food.C.It can tell you the average calories in food.D.It can provide accurate calorie information on food.D解析:细节理解题。
根据第一段CaloRieco, can actually give you accurate information on exactly what is on your plate可知,该设备可以准确计算食物的热量。
2.What’s the meaning of the underlined word “expeditious”in Paragraph 2?A.Simple. B.Quick.C.Normal. D.Satisfying.B解析:词义猜测题。
根据第二段All you have to do is place your plate...seconds for it to analyze all the food there.可知,该设备可以准确迅速地提供热量信息,由此可推测expeditious意为“迅速的”。
3.What’s the disadvantage of CaloRieco?A.It is difficult to operate.B.It couldn’t be used outdoors.C.It cannot work without an app.D.It functions poorly with liquid food.D解析:细节理解题。
根据第三段the device is able to recognize...except soups and similar food可知,该设备不能识别流质食物。
4.What can we learn from the last paragraph?A.We can get CaloRieco at a cheap price.B.CaloRieco is not suitable for healthy people.C.CaloRieco is not available to consumers at present.D.The invention of CaloRieco is proved to be a success.C解析:推理判断题。
根据最后一段末句It’s scheduled to hit the market sometime in the next few years...可推断,CaloRieco目前还不能购买。
Ⅱ完形填空There’s a tiny town called Waterford in Eastern Ohio. Every other year something very __1__ happens there—a __2__ that turns an entire town into one big __3__. These days, apple butter is still cooked on-site in the __4__ method, stirred for hours in huge kettles over open fires.Making a pple butter isn’t __5__,but it has to be done right. The fire can’t be too hot, or too cool. You can’t stir too fast, or too slow. And above all, the stir stick can never __6__. It’s all about getting people together. Strangers are __7__ and passers-by are waved over to the stir for a __8__.Young, a fifth-grade teacher __9__ times when Apple Butter Weekend was just her, her mother, and her grandmother. These days they’ll __10__ forty people or more, cooking up 100 pints(品脱) at a time. Most gets divided up among the family, but plenty __11__ in fridges acrossWaterford and beyond.“We don’t __12__ it,”said Young. “But,”she said, “if you ask, you’re going to get it.”The family has faced many challenges over the years, __13__ 13 times during the 1960s. But wherever they’ve lived, her parents always made friends the __14__ way they make apple butter: by doing the little things the right way, paying attention at every moment.“They’ve done everything in __15__ steps.” Young said. “I always say, my mom and dad have huge ears. They just __16__. They aren’t quick to judge, and they aren’t quick to __17__ anythi ng. They’ve made a life of working on __18__.”So Apple Butter Weekend in Waterford isn’t just about the apple butter. __19__,the weekend is about community: teaching the youngsters, learning from the elders, making new friends and passing on unchanging __20__ even as the world changes.【解题导语】本文是一篇记叙文。