当前位置:文档之家› 高中英语阅读理解练习-1

高中英语阅读理解练习-1

高中英语阅读理解练习1(共2篇)AEvery American family has its own traditions on Thanksgiving Day, and mine is not different. Once the national holiday arrives, my mom rises early to make the meal. She puts a turkey in the oven, chops carrots and bakes pies. I'm sorry to say that the men in the family — my dad, my younger brother and myself — rarely pitch in to help. Our job is to wash the mountain of dirty dishes after the meal is over.Around 2 pm every Thanksgiving Day, family members seat themselves around the kitchen table. Plates of turkey, vegetables, salad, rolls and pies cover it. At this point, we can hardly keep ourselves from drooling (流口水) all over our fancy clothes, but it's not yet time to eat.First, we must bow our heads, close our eyes and say a prayer of thanks aloud to God for giving us everything we have. Under normal circumstances, I would have no problem making a list of things I am thankful for. I grew up in a loving family. My parents, who aren't wealthy, took out loans to help me pay for university.But, the funny thing is, every time I sit down for Thanksgiving dinner and try to say a prayer of thanks, my mind usually goes blank. I think it has something to do with my growling (咕咕叫) stomach and all of that food sitting right there under my nose.Eventually, though, we all finish our short prayers and dig_in. To be sure, the day includes other highlights — visiting with family and watching football. But usually around 6 pm we are all ourselves stuffed like turkeys and thankful to have a nice warm bed to sleep in.1.The purpose of the text is to__________.A.tell what the family do for Thanksgiving DayB.tell how the family spends Thanksgiving DayC.introduce foods served on Thanksgiving DayD.introduce the American Thanksgiving Day解析:主旨大意题。

作者开门见山点明美国每家每户都有自己的感恩节传统,然后详细描述他们一家人这一天的活动,因此B项“讲述这一家人如何过感恩节”能概括全文大意。

答案:B2.On Thanksgiving Day the author's family do the following except__________.A.watching a movie B.making visitsC.having a big meal D.watching football解析:细节理解题。

文章前四段描述作者一家人准备感恩节大餐,最后一段首句Eventually, though, we all finish our short prayers and dig_in.说明一家人终于开吃了,首先排除C项;再由信息句To be sure, the day includes other highlights — visiting with family and watching football.可知,这一天作者一家人还会走访亲友以及观看足球等,故排除B、D两项。

文章没有提及A项活动,所以选A。

答案:A3.Why does t he author's mind usually “go blank” when saying a prayer of thanks?A.He is too thankful to say a word.B.His mind is on the food before him.C.He feels too excited to speak.D.He is shy to speak in public.解析:细节理解题。

根据第四段信息I think it has something to do with my growling (咕咕叫) stomach and all of that food sitting right there under my nose可知,作者吃大餐之前祈祷以示感恩这一环节,心思全被眼前的美食所吸引,所以B项正确。

答案:B4.The underlined phrase “dig in” in the last paragraph is closest in meaning to “__________”.A.chat with others B.make a holeC.mix things up D.start eating解析:词义猜测题。

根据前文对一家人准备大餐以及作者心思全被眼前的美食所吸引的描述,再看本句Eventually “终于”一词,不难看出“dig in”在此表示“(一家人)开吃”了。

答案:D5.What can we conclude from the text?A.On Thanksgiving Day, men do nothing but eat.B.The author is a middle school student.C.The author's family is not rich, but it's a loving one.D.Thanksgiving Day falls on Thursday of December.解析:推理判断题。

根据第四段信息I grew up in a loving family. My parents, who aren't wealthy took out loans to help me pay for university推理可知,作者一家不富足但是其乐融融,充满关爱。

答案:CBSince the 800's, November 1st is a holiday known as All Saints' Day. The evening beforeis known as All Hallowe'en or Halloween. During the festival, poor people would beg for food and families would give them “soul cakes” in return for their promise to pray for the family's dead relatives.Halloween, however, has a special meaning for children today, who dress in funny or ghostly clothes and knock at neighborhood doors shouting “Trick or Treat!”Princesses, ghosts and witches all hold bags open to catch the candies or cakes that the neighbors drop in.Today school dances and neighborhood parties called “block parties” are popular among young and old. They dress up as historical or political figures and go to costume parties. Teenagers enjoy costume dances at their schools and the more outrageous the costume the better!Certain tricks such as soaping car windows and knocking at the neighbors' windows are expected. But parties and tricks are not the only things that Halloweeners enjoy doing. Some collect money to buy food and medicine for poor children around the world.Halloween began as a celebration concerned with bad spirits. Black is one of the traditional Halloween colors, probably because Halloween festivals and traditions take place at night. Pumpkins are also a symbol of Halloween. Carving pumpkins into Jack-o'lanterns is a Halloween custom originating in Ireland. When the Irish brought their customs to the United States, they carved faces on pumpkins instead of turnips (蔓菁) because in the autumn pumpkins were more plentiful than turnips. Today Jacko'lanterns in the windows of a house on Halloween night let costumed children know that there are candies waiting if they knock and say “Trick or Treat !”6.According to the passage, which of the following statements about Halloween is TRUE?A. People celebrate Halloween to honor the ancestors.B. Only children can enjoy themselves on Halloween.C. People use beautiful flowers to decorate their houses during the holiday.D. Over the years, there have been some changes in Halloween traditions.解析:正误判断题。

相关主题