大庆实验中学2020—2021学年度上学期第一次月考高三英语试题第二部分阅读理解(共两节,满分40 分)第一节(共15 小题; 每小题2 分,满分30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
ABelow you will find a profile of each gap year program. If there is a specific program you are interested in or a question you have regarding these programs, please feel free to contact them directly.Youth InternationalSince 1997, Youth International has been providing many people with the most exciting and educational experience of their life. It is a learning program that combines international travel, inter-cultural exchange, home stays, volunteer community service work and outdoor adventures.Phone: 720-270-3323Carpe Diem EducationThrough volunteer service, travel and cultural exchange, students of Carpe Diem Education receive a personal insight into themselves and their cultures. We specialize in guiding summer and semester programs for high school students. Each course is carefully crafted to develop leadership and self-awareness within our students, who return home better prepared to be leaders in thought and action.Phone: 503-285-1800Center for Interim ProgramsFounded in 1980, Center for Interim Programs is the first independent gap-year organization in America. Based on students’ interests and budget, our e xperienced teachers help make individual course choices including: low cost volunteer options, language programs, research trips, and so on. We are committed to helping students find more experiences of formal education and work.Phone: 413-585-0980EF Gap YearEF Gap Year offers students the ability to explore several countries where you will learn a language, volunteer for a good cause, gain international work experience. Choose between a12-week semester or 26-week academic year. You can then personalize your program to meet your learning goals and interests by deciding where, when, and-how you wish to study on your own. Our well-structured curriculum even allows you to place out of college-level classes and earn advanced credits toward graduation.1. Which phone number can you dial if you want to improve your leadership?A. 720-270-3323.B. 503-285-1800.C. 413-585-0980.D. 800-726-9746.2. What is EF Gap Year’s unique feature?A. Its reasonable fee.B. Its experienced teachers.C. Its personalized program.D. Its diverse curriculum choices.3. What do the four programs have in common?A. They pay attention to volunteer service work.B. They combine education with home stays.C. They mainly offer cross-cultural education.D. They raise students’ interest i n adventure.【答案】1. B 2. C 3. A【解析】这是一篇应用文。
主要介绍了四个为学生制定的间隔年学习项目。
【1题详解】细节理解题。
根据Carpe Diem Education部分中Each course is carefully crafted to develop leadership and self-awareness within our students, who return home better prepared to be leaders in thought and action.可知每一门课程都经过精心设计,旨在培养学生的领导力和自我意识,让他们在回国后能更好地为成为思想和行动的领导者做好准备。
由此可知,如果你想提高你的领导能力,你可以拨打503-285-1800。
故选B。
【2题详解】细节理解题。
根据EF Gap Year部分中You can then personalize your program to meet yourlearning goals and interests by deciding where, when, and-how you wish to study on your own.可知然后,您可以通过决定自己希望在哪里、何时以及如何学习来个性化您的课程,以满足您的学习目标和兴趣。
由此可知,EF间隔年的独特之处是它的个性化程序。
故选C。
【3题详解】细节理解题。
根据Youth International部分中It is a learning program that combines international travel, inter-cultural exchange, home stays, volunteer community service work and outdoor adventures.(这是一个结合国际旅行、跨文化交流、家庭住宿、志愿社区服务工作和户外冒险的学习项目);Carpe Diem Education部分中Through volunteer service, travel and cultural exchange, students of Carpe Diem Education receive a personal insight into themselves and their cultures.(通过志愿服务、旅游和文化交流,及时行乐教育的学生可以了解他们自己和他们的文化);Center for Interim Programs部分中Based on students’ interests and budget, our experienced teachers help make individual course choices including: low cost volunteer options, language programs, research trips, and so on.(根据学生的兴趣和预算,我们有经验的老师帮助学生选择个人课程,包括:低成本的志愿者选择,语言课程,研究旅行等)以及EF Gap Year 部分中EF Gap Year offers students the ability to explore several countries where you will learn a language, volunteer for a good cause, gain international work experience.( EF间隔年为学生提供了探索多个国家的能力,在那里你可以学习一门语言,为公益事业做志愿者,获得国际工作经验)由此可知,这四个项目共同之处在于他们重视志愿服务工作。
故选A。
BRoger Rolls was the first black governor in the history of New York State, USA. He was born in one of New York’s dishonorable slums (贫民窟). The children born here rarely did good work after they grew up. However, Roger Rolls was an exception, for he was not only admitted to the university, but also he became a governor.At one of the press conferences, a reporter asked him, “What made you become the governor?” Faced with more than 300 journalists, Rolls did not mention his struggle but only spoke of his primary school schoolmaster---Pierre Paul.In 1961, Pierre Paul was engaged as the director and principle of Nobita Primary School. When he entered this school, he found the children here didn’t cooperate with the teachers. Pierre thought up many ways to guide them, but none was effective. Later, he found these children were very superstitious(迷信的), so when he gave lectures, he added a program of palm reading as a means offortune-telling, with which he encouraged the students.When Rolls jumped to the platform with his small hands stretched out, Pierre Paul said, “As soon as I see your slim little fingers, I know you will be the governor of New York State in future.” At that moment, Rolls was shocked because only his grandmother inspired him once, saying that he could become captain of a five-ton ship. This time, Pierre Paul said he could become governor of New York State, so he remembered that remark and believed him.From that day on, the “New York State Governor” was like a banner (旗帜) that constantly inspired him to study energetically and make progress. Rolls no longer stained his clothes with mud, nor did he speak in foul language. He began to straighten his back when he was walking. In the next more than 40 years, he demanded himself according to the identity of a governor. At the age of 51, he finally became the governor of New York State.Put up a banner of faith for yourself and you will have the drive to struggle and the dynamism of life!4. Pierre Paul read palms for the kids to __________.A. practice his fortune-telling skillsB. find a governor for the future.C. get them to cooperate with him.D. inspire them with clever tricks5. What effect did Pierre’s remarks have on Roger Rolls?A. He put up a banner in one of the slums.B. He had more faith in his grandmother.C. He became captain of a five-ton ship.D. He started to pay attention to his own image.6. From Roger Roll’s story we can learn that __________.A. encouragement and faith make for success.B. education plays an important role in life.C. superstitious people are easy to persuade.D. it is not necessary to get an acceptable job.7. The underlined word “foul” in Paragraph 5 probably mean __________.A. foreignB. professionalC. unpleasantD. local【答案】4. D 5. D 6. A 7. C【解析】本文是记叙文。