当前位置:
文档之家› 高考英语复习专题:阅读理解篇章结构
高考英语复习专题:阅读理解篇章结构
解析 细节理解题。根据第一段“According to the International Ecotourism Society,eco-travel is ‘responsible travel to natural areas that protects the environment,maintains the well-beings and involves education’.”可知,环 保旅游的积极影响是它使旅行者在旅行时保护环境,故选A。
B.It keeps human beings healthy and happy in a friendly atmosphere. C.It teaches us to be responsible for the development of economy. D.It offers some valuable education about the knowledge of gardening.
Most people believe that eco-travel is expensive and it is true.Matt explained “Anti-poaching patrols (反猎捕小队) need to be paid,solar energy equipment costs a lot to install,building with environmentally friendly materials is more expensive and so on.The extra cost is necessary,as you’re paying to minimize your footprint and protect the places you visit,which is exactly what eco-travel is about.The financial success and sustainability (可持续性) of an ecofocused operation doesn’t come from thin air.” The industry is trying to make eco-travel affordable and make it accessible to the common people.
Expert from Boundless Journeys,Matt Holmes,who works on travel experiences towards conserving areas said,“As scientists and non-scientists learn more about how we human beings are impacting the planet,I think more people want to do what they can while still exploring the world.Our guests are definitely interested in that aspect of our journeys.Travelers can farm their own food in Italy,managing their use of water and using solar or wind power.They can also visit a family-run camp that cares for retired logging elephants in Myanmar , know a park entry fee goes to a conservation organization in Costa Rica,employ and train members of the local community or partner with a protection group.There are lots of options for seeking out greener holiday.”
123
2.According to Matt Holmes,travelers will be interested in . A.eating delicious food in Italy B.visiting elephants in the zoo
√C.working together with a protection group
语篇解读 本文是一篇说明文。文章主要讲了生态旅游的意义、影响以及未 来的发展方向。
1.What is the positive influence of eco-friendly travel?
√A.It enables travelers to protect the environment while traveling.
篇章结构题
专题突破练
专题一拟) 话题:生态旅游
难度:★★
建议用时:7 分
According to the International Ecotourism Society , eco-travel is “responsible travel to natural areas that protects the environment,maintains the well-beings and involves education”.Eco-travel is on the rise,as more and more people become conscious about their carbon footprint.
D.raising park entry fee in Costa Rica
解析 细节理解题。根据第二段“Our guests are definitely interested in that aspect of our journeys.” 以 及 “employ and train members of the local community or partner with a protection group.”可知据马特·福尔摩斯所说, 旅行者将有兴趣与一个保护组织合作,故选C。