当前位置:文档之家› 高考英语阅读理解专题训练答案

高考英语阅读理解专题训练答案

2013年高考英语阅读理解专题训练第一套(一)56—59ACDB 60—63 BDCC 64—66 DBA 67—70 BBAC 71—75 DEFAC第二套A 【答案及解析】 56.C。

Basic Math包括哪些方面,第二段中The lessons in Basic Math coverevery basic aspect of arithmetic.57.C。

第4段中,They will be able to clear away the mystery of mathematics and face theirstudies with more confidence than they ever imagined.58.B。

第五段中,he is a devoted teacher and has a gift for explaining mathematical conceptsin ways that make them seem clear and obvious.59.D。

最后一段中,If the course fails to provide complete satisfaction to you, you can easilyexchange it for any other course that we offer. Or you can get your money back.B 【答案及解析】 60.B B. ridiculous 可笑的。

第一段中only to find my classmates bearingbig smiles on their faces and tears in their eyes.61.A 第二段中 Since my idea of history came from an ancient teacher in my home country, Ihad never heard of that name before.62.D I lowed down the paper and sat down at my desk,我不知道发生了什么,所以在我发言后,希望知道为什么大家如此反应的原因,即eager to find out what I had done wrong.63.B 第四段中Consequently, I threw myself heartily into my work for the rest of the schoolyear.C 【答案及解析】 64.A 第一段中,acute stress affects the way the brain considers theadvantages and disadvantages, causing it to focus on pleasure and ignore the possible negative consequences of a decision,可知压力下的人们经常会keep rewards better in their memory.65.A 第二段中,The research suggests that stress may change the way people make choices inpredictable ways.66.D 第七段中,Men who had been stressed by the cold-water task tended to take more risks in the experiment while women responded in the opposite way.可以看出是男性在压力下更容易冒险。

D 【答案及解析】 67.B 第二段中, The urge to leave the subject of such images untouchedis strong, and the danger exploitation brings to such landscapes is real.68.C He acknowledges that wildernesses do provide useful services, but that is not a reasonto avoid all human presence.69.A This is a topic that calls for not only free expression of feelings, but also the guidanceof reason……deserves much more serious thinking.70.D 总分总的结构类型第三套A【答案及解析】 56.D。

综合判断题。

全文主要介绍了Robert Todd Duncan的经历.1.B.细节判断题。

根据第二段的Teaching at Howard gave Duncan the chance to share his knowledge of classical European music with a mainly black student population判断。

2.D.细节判断题。

根据Todd Duncan gained fame as an opera singer and concert artist. But hisgreatest love判断。

3.C.细节判断题。

根据Duncan had almost decided not to try for the part as he knew it would not be easy to get it判断。

D.细节推理题。

根据文章的第一、二段推断。

B【答案及解析】4.A.细节判断题。

根据文章的第一段中In addition to baby Nargis in India, Bangladesh, the Philippines and Cambodia have all identified seven billionth babies判断。

5.A.细节判断题。

根据第二段的第二句话判断。

6.C.细节判断题。

根据第三段的前两句话判断。

7.B.细节判断题。

根据该词后的那句话判断。

D.细节判断题。

根据文章的最后一句话判断。

C【答案与解析】8.D.细节判断题。

根据第一段中的Both the vegetables and the tree gave the place a wonderful appearance进行判断。

9.C.判断推理题。

树和蔬菜参与了挣水的竞争。

attend the contest参加比赛。

10.C.细节判断题。

是小胡瓜的改变吸引了gardener的注意。

11.A.细节判断题。

根据Neither of them thought that the gardener, on seeing his vegetable field becoming worse, would stop watering it判断。

12.D.根据文章最后一段的So they decided to work together, and help each other instead of fighting判断。

D【答案及解析】13. B.细节判断题。

根据第三段的this is the life that God has intended for her to live; that her luck can only change if God will判断。

14. D.细节推理题。

passive消极的;positive积极的;satisfying令人满意的;colourful多彩的。

15. B.概括判断题。

选项A的含义是:你暂时的困难不是令人沮丧的;选项B的含义是:你的命运能够通过的努力而改变;选项C含义为:当上帝让你获得成功的时候你才会成功;选项D的含义是:你应该用对待朋友的方式对待你自己。

16. A.细节判断题。

第五段中强调的就是要采取积极的行动。

D.综合判断题。

根据文章的第一段和最后一段都是在强调改变你的生活方式。

第四套A【答案与解析】56.C。

推理判断题。

尽管老妇人捡到的锅里的东西不断地改变,直至变成山羊溜走,但她总是非常知足,即知足常乐(Content is better than riches)。

A项意为:天下没有不散的筵席;B项意为:早起的鸟有虫吃;D项意为:乌云终将过去。

57.D。

词义理解题。

老妇人捡到一口锅,不管锅里的东西怎样变化,每次她都很乐观,并且文中多次出现lucky一词,说明老妇人知足常乐,在她眼里,the Hedley Kow代表幸运,故选D项。

58.A。

推理判断题。

尽管老妇人捡到的锅里的东西一再改变,但她总是非常知足,保持乐观情绪。

B【答案及解析】 59.D。

推理判断题。

根据文章第二段并结合第一段的内容可推知,grammarphobes 是指害怕犯语法错误的人。

60.C。

词义猜测题。

根据第六段第三句话的“put your words together”可知,C项正确。

61.A。

细节理解题。

根据最后一段前两句话可知,交流和打牌同样都需要规则。

rule和standard意义相近,即做某事的标准或规则。

62.B。

主旨大意题。

通读全文可知,本文的中心内容是告诉大家,语法并不可怕。

因此B项正确。

C【答案及解析】 63.A。

旨大意题。

依据第一段“This brochure has been designed to give you an overview of our Language School and the courses we offer.”可知本文主要介绍该校开设的英语课程。

64.D。

细节理解题。

依据Exam Courses部分的“Studying one of the above courses will enable you to continue your education or enter university in this country.”可知答案为D项。

66.A。

细节理解题。

依据Exam Courses部分中括号内的Students wishing to gain admission to a British university are normally required to have the Cambridge Proficiency Certificate和Speaking, Listening & Pronunciation中的meet the needs of students of different nationalities 推断,这所语言学校的招生对象不仅仅是英国人,故A项错误。

相关主题