课时跟踪训练(二十三)Ⅰ.单词拼写/用所给词的正确形式填空1.It was a fair __________ (贸易)—I got a pleasure, and she had yet another tasty treat. [答案] trade2.Leaping on a __________ (狭窄的) balance beam is not easy.[答案] narrow3.Students are __________ (禁止) to smoke at school.[答案] forbidden4.The old man often tells us many __________ (传奇故事), which makes us happy.[答案] legends5.He lives in a __________ (遥远的) mountain village.[答案] remote6.__________ (surround) by trees, the school looks more beautiful.[答案] Surrounded7.The train soon disappeared in the __________ (distant).[答案] distance8.Switzerland is a __________ (mountain) country, which is very beautiful.[答案] mountainous9.The weather in this region is __________ (vary) and you should prepare well.[答案] varied10.__________ (nature), all the boys like sports.[答案] NaturallyⅡ.完成句子1.因特网的发明注定要改变我们相互交流的方式。
The invention of the Internet ______________ the way we communicate with each other. [答案] is to change2.只要你按时还,我就借给你一些书。
I'll lend you some books ________________ them on time.[答案] only if you return3.一周至少打扫一次房间。
Rooms will be cleaned ________________.[答案] once at least4.我们家乡的工厂每年生产成百上千万的玩具火车,他们大多数被卖往国外。
The factory in our hometown produces millions of toy trains every year, ________________.[答案] most of them sold abroad5.有时你就看到一些乞丐利用人们的善良赚钱。
Sometimes you can see beggars ________________ people's kindness to make money.[答案] take advantage ofⅢ.阅读理解A(2017·云南昆明高三两区七校模拟)With fresh, pollution-free air, amazing scenery, glorious lakes and a range of activities to keep you entertained, the following mountain destinations are good choices for you.Firstly, it's Gstaad in Switzerland. If your expectations are rather high, then you've come to the right place. As a destination where world royalty and celebrities go for holiday, Gstaad is not only among the crème_de_la_crème of winter break destinations, but perfect for summer too. With glorious farmland and amazing scenery, not to mention some of the best cafes and restaurants in Europe, the mix of alpine complete quietness and simple luxury makes this one of the best mountain areas to visit.The region offers a wide variety of excellent 5-star hotels too, including Le Grand Bellevue, a fascinating design, golf and wellness hotel located in the middle of an idyllic (田园的) park. The hotel's unique spa offers an indoor and outdoor salt-water pool, a sauna center, and various massages and treatments. Guests can take part in accompanied walks in the mountains, too.Secondly, it's Deer Valley in Utah, US. Settled at the base of the Wasatch Mountains, Deer Valley is an alpine ski resort in the Wasatch Range. It is famous for its upscale facilities and consistently ranks among the top ski resorts in North America. Deer Valley was also one of the sites during the 2002 Winter Olympics, hosting the freestyle moguls (雪上特技), aerial, and alpine slalom (障碍滑雪) events. It regularly holds competitions for the International Ski Federation, too.One of the best places to stay here is the St Regis resort. The resort's contemporary rooms are equipped with fiat-screen TVs, sound stereos and Wi-Fi. It also features ski-in, ski -out access.语篇解读:本文介绍了两个适合滑雪的度假胜地:瑞士的格施塔德(Gstaad)和美国的麓谷(Deer Valley)。
在这些地方你可以享受世界上最美好的山林假日。
1.The purpose of the opening paragraph is to __________.A. entertain readersB.introduce the topicC.show an ideal lifestyleD.praise the natural scenery[解析] 推理判断题。
根据第一段可知,文章开头从描写自然美景入手,为下文介绍两处度假胜地做铺垫,起到引入话题的作用。
[答案] B2.What does the underlined part “crème de la crème” in Paragraph 2 mean?A.Best. B.Magic.C.Imagination. D.Expectation.[解析] 词义猜测题。
根据第二段中的“not only... but perfect for summer too"可知,格施塔德不仅仅是冬季最好的度假胜地之一,而且也是夏季很完美的去处。
故答案为A项。
[答案] A3.What attracts visitors most in Deer Valley may be that __________.A.it is a place for international competitionsB.it is a good place to watch sunriseC.it is a wonderful skiing placeD.it is a historic site[解析] 细节理解题。
根据第四段和第五段可知,比较而言,美国的麓谷(Deer Valley)最吸引人的是这里的高山滑雪场。
[答案] C4.The passage can be considered as an introduction to __________.A.two mountain holiday resortsB.5-star hotels in traveling destinationsC.amazing scenery of two mountain areasD.world-famous restaurants in traveling destinations[解析] 主旨大意题。
通读全文可知,文章主要介绍了两处山区的度假旅游胜地。
[答案] AB(2017·福建省福州市高中毕业班质量检测)Booking a trip on an online travel site is convenient, but comes with its own set of problems.◆They know who's going to spend more.Last year, US travel research company Orbitz tracked people's online activities to test out whether Mac users spend more on travel than PC users. It turned out that on average, Mac users lay out $20~30 more per night on hotels. As a result, online travel sites show these users more expensive travel options first. To avoid paying more, sort results by price.◆Their software doesn't always link the hotel's system.A guaranteed reservation is almost impossible to come by anywhere—the risk of your flight or hotel being overbooked increases with third party providers. The middleman's soft ware isn't immune (不受影响的) to system errors, so always call the hotel or airline to make sure your booking is processed.◆You could miss out on loyalty (忠诚)points.Third party providers can get between you and frequent flyers miles or points. Many hotel loyalty programs don't recognize external sites, while others award only minimum points without special offers, like double points on hotel stays.◆Don't be fooled by packages: Often, they're low-end items grouped together.Ever noticed how travel sites recommend a hotel, a rental car, and tour packages all in one click? These deals usually feature travel that no one wants, like flights with multiple layovers (中途停留). Check the fine_print.◆Once your trip is purchased, you're on your own.An online travel agency can't provide assistance the same way an agent can if a flight is cancelled or a room is substandard. Basically, when you arrive at the airport or hotel, you're just another customer who booked at the lowest rate.语篇解读:本文是一篇应用文。